ZATUKAO SVOJU DJEVOJKU U OSMOM MJESECU TRUDNOĆE! Dalmatinskog monstruma čekaju desetljeća u zatvoru: ‘Pokazao je surovu bešćutnost’

14.12.2022. 15:11:00

Visoki kazneni sud (VKS) potvrdio je prvostupanjsku presudu splitskog Županijskog suda kojom je B. Č. osuđen na 35 godina zatvora zbog ubojstva svoje trudne djevojke.

Naime, partner ju je nasmrt pretukao u hostelu u Ukrajini jer je zatrudnjela s drugim muškarcem.

Apelacijski sud je, ne navodeći identitet optuženika, priopćio da je potvrdio prvostupanjsku presudu nakon što je odbio žalbe stranaka u postupku.

Bila je u osmom mjesecu trudnoće

Dodali su da je osuđeniku u kaznu uračunato vrijeme provedeno u istražnom zatvoru u kojem se nalazi od srpnja 2019. te da mu je izrečena i sigurnosna mjera obaveznog psihosocijalnog tretmana u zatvoru.

Osim toga, kazali su i da je  proglašen krivim zbog teškog ubojstva žene s kojom je bio u intimnoj vezi i za koju je znao da je u osmom mjesecu trudnoće iz veze s drugim muškarcem. Sud je precizirao da je žrtva ubijena u hostelskoj sobi 2013. nakon što ju je počinitelj desetak puta snažno udario tupotvrdim predmetom po licu.

Djevojka je preminula od zadobivenih osobito teških ozljeda opasnih po život, kao i nerođeno dijete koje je nosila, nadodao je apelacijski sud.

‘Nužna i pravedna kazna’

Sud smatra da izrečena kazna dugotrajnog zatvora u svemu odgovara težini počinjenog kaznenog djela, okolnostima počinjenja djela te ličnosti optuženika.

Prizivni sud je naglasio da je procijenjen i način počinjenja djela koji graniči sa surovošću te iskazana bešćutnost budući da je osuđenik nakon ubojstva bacio žrtvin mobitel i sakrio plahte s kreveta, a žrtvino golo tijelo umotao u plahtu i spremio ga ispod kreveta. VKS je olakotnim cijenio  dosadašnju neosuđivanost osobe te priznanje djela što je dovelo do bržeg okončanja postupka.

”Ovako odmjerena kazna nužna je i pravedna da bi se njome iskazao odgovarajući prijekor društva prema počiniteljima takvih izuzetno teških kaznenih djela. Istovremeno će se kaznom u potrebnoj mjeri utjecati na optuženika da shvati krajnju neprihvatljivost vlastitog postupka i upozoriti druge građane da se klone sličnih ponašanja”, priopćio je VKS.

Protiv drugostupanjske presude Visokog kaznenog suda dopuštena je žalba o kojoj u trećem stupnju također odlučuje Vrhovni sud.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Dnevno.hr/Foto: snimka zaslona

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.