ZAVADLAV NA NOVOM ROČIŠTU: Vještaci zaključili da je raspravno sposoban, sada bi se trebao izjasniti o krivici

17.03.2023. 11:15:00

Novo ročište Filipu Zavadlavu u ponovoljenom postupku za trostuko ubojstvo održat će se u petak na sudu u Splitu, prenosi 7dnevno.

Podsjetimo, u prvom postupku Zavadlav je bio osuđen na 40 godina zatvora zbog ubojstva Marina Torlaka, Jurice Ožića Paića i Marina Bobana. No, Visoki sud je ukinuo presudu i naložio da se u novom suđenju veća pozornost posveti utvrđivanju motiva koji je doveo do tog čina.

Nakon prekinutog ročišta prošlog puta jer se Zavadlav na početku ponovljenog suđenja za trostruko ubojstvo u splitskoj Varoši u sudnici služio isključivo talijanskim jezikom tražeći prevoditelja, sutkinja Višnja Strinić poslala ga je na vještačenje u Psihijatrijsku kliniku Vrapče.

Vještaci su zaključili kako je raspravno sposoban.

Na novom ročištu trebao bi se izjasniti o krivici.

U prvom postupku nije utvrđeno kako je ubojstva počinio iz bezobzirne osvete kako je navelo tužiteljstvo pa je osuđen za tzv. obična, a ne teška ubojstva kako ga tereti optužnica, piše Večernji list.

Dokaže li se kako su ubijeni bili dileri koji su prodavali drugu njegovom bratu Stanislavu, dolazili kod njih kući i pokušavali utjerati dug, Filip Zavadlav u drugom bi postupku mogao dobiti i maksimalnu kaznu od 50 godina zatvora.

Izvor: 7dnevno/PDN/Foto:screenshot/DNEVNIK.hr

Izvorni autor: PDN/7dnevno/Večernji list

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.