Završava zastoj; 85 brodova s obje strane proći će u subotu kroz Sueski kanal

03.04.2021. 15:40:00

Posljednji brodovi, koji su čekali isplovljavanje kroz Sueski kanal jer je gigantski kontejnerski brod zapriječio prolaz, u subotu će proći kroz kanal, objavila je Uprava Sueskog kanala

Osama Rabie, čelnik Uprave Sueskog kanala (SCA), kazao je kako se očekuje da će 85 brodova proći kroz Suez, s obje strane, u subotu.

Među njima je i 61 brod, od ukupno 422 koji su čekali ispred Sueskog kanala kada je oslobođen nasukani kontejnerski brod Ever Given, kazao je Rabie.

  • Nasukavanje četiristo metara dugog Ever Givena u vitalnoj trgovinskoj arteriji 23. ožujka poremetilo je međunarodne lance opskrbe, a posebnim timovima za spašavanje trebalo je gotovo tjedan dana kako bi oslobodili brod.

    SCA je u srijedu započeo istragu o uzrocima nasukavanja Ever Givena i šestodnevne blokade Sueskog kanala, poručio je Rabie za televiziju MBC Masr kasno u petak.

    Oslobođen Ever Given u Sueskom kanalu          Izvor: EPA / Autor: Mohamed Hossam

    "Istraga dobro napreduje i trajat će još dva dana, nakon čega ćemo objaviti rezultate", dodao je čelnik Uprave Sueskog kanala.

Izvor: tportal.hr/Foto: EPA / Autor: Mohamed Hossam

Izvorni autor: I. Ba./Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.