ZAVRŠEN IV ŠARANSKI KUP HRVATSKIH BRANITELJA I INVALIDA DOMOVINSKOG RATA – BEDEKOVČINA 2023

15.05.2023. 10:07:00

NI KIŠA NAS NE MOŽE SPRIJEČITI KAO NI U DOMOVINSKOM RATU

UHB grada Oroslavlja osnovana je 2018. godine na inicijativu nekoliko branitelja sa područja grada Oroslavja, prve godine udruga je okupljala branitelje grada Oroslavlja a sada i branitelje iz okolnih gradova i općina te udruga trenutno okuplja oko 50 branitelja. Udruga potiče, pomaže i razvija okupljanje i organizirano povezivanje svih branitelja koji su na bilo koji način doprinijeli obrani i stvaranju samostalne države Hrvatske, zaštita njihovog statusa i promidžba interesa svih branitelja, te pružanje pomoći svojim članovima u ostvarivanju njihovih stečenih prava, zasluga i priznanja, bez obzira na spol, vjeru, nacionalnost i zanimanje. Na ideju organiziranja Šaranskog natjecanja Hrvatskih branitelja došli smo pošto su nas na isti pozvali prijatelji iz Kutine i Đurđevca, prvi kup je bilo najteže organizirati zbog same organizacije, ali sada imamo prijavljenih i duplo više ekipa nego imamo pozicija za ribolov. Ekipe se odazivaju iz nekoliko županija diljem cijele Hrvatske. Braniteljima ovaj kup koristi prvenstveno za druženje. Organizaciju kupa podupire Krapinsko-zagorska županija, grad Oroslavje i Turistička zajednica grada Oroslavja. Pošto udruga ima vijeće branitelja koje se sastoji od devet članova:

Nenad Mihalić-predsjednik

Vladimir Crnec-dopredsjednik

Zvonimir Vrban-tajnik

Zdravko Curman

Ivan Jagečić

Zlatko Ljubić

Zdravko Deak

Darko Krušelj

Damir Benko

 ovisno o segmentu organizacije svaki od njih sudjeluje u ostvarivanju ciljeva udruge.

Jedna od aktivnosti je i tradicionalno održavanja IV. šaranski kup Hrvatskih branitelja i invalida Domovinskog rata, pa je tako bilo i ove godine, a nastupale su ekipe

 Prijavljene ekipe:

1. CT UBDR KUSTOŠIJA

2. CT UBDR RAK RAKITJE
3. CT UB 16.TRBR
4. CT UHBGO I
5. CT UHBGO II
6. CT ZAGORSKI LAVOVI
7. CT 145. BR
8. CT BARUNI
9. CT 117 KRIŽEVCI TOP 1
10. CT BEDEKOVČINA
11. CT NEZAVISNI DRAGOVOLJCI HRVATSKE
12. CT UDVDRPSMŽ
13. CT UHB RH 

Samo otvorenje ribičkog kupa uz intoniranje himne, odavanje počasti poginulim, stradalim i preminulim braniteljima, pozdravno riječ je održao predsjednik Udruge hrvatskih branitelja grada Oroslavlja, gosp. Nenad Mihalić, dok je pročelnica Grada Oroslavlja, gđa. Suzana Ceboci Čiček, pozdravila okupljene takmičare i otvorila početak takmičenje 4, braniteljskog kupa na Jezerima Bedekovčina.

Uslijedilo je izvlačenje loptica za izvlačenje redoslijeda po pozicijama, a onda i samo izvlačenje pozicija, njih ukupno 13. Početak takmičenja, a skoro i kroz cijeli kup pratilo je možemo reći ekstremno vrijeme, stalno padanje kiše, tako da i takmičenje bilo ekstremno. No tu se ne može puno utjecati na vremenske (ne)prilike, e sad je samo pitanje kome je kiša dala više ili manje uspjeha u ribičkom natjecanju, ali predaje nije bilo, nema odustajanja.

I nakon svih tih nedaća, nije nedostajalo druženja, zezancije onog što braniteljske kupove odvaja od pravih takmičarskih kupova uz stroge propozicije takmičenja. Cilj je prijateljstvo, zajedništvo, pomoć jednim drugima, a sad tko je više imao sreće u ulovu ribe, ovisilo je o puno faktora.

U nedjelju točno u 12,00 sati završilo je takmičenje, pospremanje pribora, te nakon toga proglašenje pobjednika.

Predsjednik Udruge hrvatskih branitelja grada Oroslavlja, Nenad Mihalić, uzeo je glavnu riječ i objavio rezultate.

Prvo mjesto osvojila ekipa:

  1. mjesto CT „Jezera Bedekovčina“  (Darko Završki,  Stjepan Hren i Josip Ozimec ) s ulovom od 20 riba ukupne težine 133,02 kg
  2. mjesto CT „Zagorski Lavovi“ (Zlatko Pozai, Damir Levanić i Vlado Galic)  s ulovljene 13 riba ukupne težine od 119,12 kg
  3. mjesto osvojila je CT „UHBGO I“ (Damir Žlabur i Stjepan Pavlović)

Među nagrađenima vrjednuje se i najteža ulovljena riba koju je ulovio  Damir Levanić  i to amura težine 17,91 kg.

Ukupno je ulovljeno 136 komada ribe, ukupne težine 835,48 kg i prosječne težine ribe od 6,14 kg .

Ostale rezultate objaviti ćemo u tablici.

Nakon zajedničkog ručka, Nenad Mihalić zahvalio se svima koji su došli i izdržali teške vremenske uvjete, a to je popratio u usporedbom na Domovinski rat, da ni u ratu nismo odustajali samo tako i nismo pazili na teške uvjete, zato imamo slobodnu državu Hrvatsku. Kup je samo pokazao ili oslikao jednu krilaticu „ZAJEDNO U RATU – ZAJEDNO U MIRU“. A domaćin je odmah pozvao ekipe na kup V. šaranski kup Hrvatskih branitelja i invalida Domovinskog rata slijedeće godine na jezerima Bedekovčina.

 

Izvor: Portal dnevnih novosti

Izvorni autor: Dražen Šemovčan Šeki/Foto: Dražen Šemovčan Šeki

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.