Završena sjednica Sveučilišnog savjeta Sveučilišta, evo koji su zaključci

12.02.2021. 18:45:00

Nakon nekoliko sati zasjedanja, završila je sjednica Sveučilišnog savjeta Sveučilišta u Zagrebu, javlja N1

Kako javlja N1, jedan od zaključaka sjednice je da obnašatelj dužnosti dekana Miljenko Šimpraga više neće biti dekan Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Uskoro će na Senatu biti imenovan novi v.d. dekana FFZG-a.

Također je donesena odluka da će status emeritusa bivšem profesoru na Odsjeku za povijest FFZG-a Dragi Roksandiću biti oduzet, ako se u postupku dokaže da je uistinu bilo seksualnog uznemiravanja.

Savjet predlaže da se na Sveučilištu osnuje Povjerenstvo u trajnom statusu koje će razmotriti svaku prijavu za seksualno uznemiravanje te će se tražiti odgovornost za nepokretanje postupka po prijavi.

Senat je također donio odluku da se u kontekstu seksualnih uznemiravaja i postupka postupanja doradi Etički kodeks Sveučilišta.

Također, je rečeno da je 70 godina krajnja dobna granica za za radni odnos na Sveučilištu. Iznimno, profesori i profesorice mogu raditi i iznad te dobne skupine, ali onda se njihov status mora pojasniti. Primjerice, ako rade na određenim projektima mogu raditi, ali sve mora biti točno pojašnjeno, javlja N1.

Na dnevni red će se staviti i točka srozavanje ugleda i stanja na Sveučilištu te perspektive razvoja Sveučilišta.

Izvor: tportal.hr/Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Izvorni autor: M. Šu.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.