Zbog snažnog vjetra Dalmacija 'odsječena' na kopnu i na moru

06.02.2020. 08:05:00

Zbog vjetra, nema otvorene ceste za teretna vozila i autobuse iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto, izvijestio je u četvrtak ujutro Hrvatski autoklub (HAK)

Zbog popunjenih odmorišta na autocesti A1 iz HAK-a mole vozače teretnih vozila i autobusa da ne kreću na put ili da se isključe iz prometa na prvom slobodnom odmorištu. 

U prekidu su pojedine trajektne, katamaranske i brodske linije.

Zbog vjetra, za sve skupine vozila zatvoreni su autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje te između čvorova Dugopolje i Bisko u oba smjera (obilazak dionice između čvorova Sveti Rok i Posedarje, samo za osobna vozila je državnim cestama DC50 i DC27 Gračac-Obrovac-Karin-Benkovac (ili Zadar) i obrnuto; Jadranska magistrala između Posedarja i starog Masleničkog mosta te Živogošće-Makarska, DC1 Gračac-Knin, DC1 brza cesta Solin-Klis, DC54 Maslenica-Zaton Obrovački, DC218 Dobroselo-Mazin-Bruvno i Paški most.

Samo za osobna vozila otvorene su: A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice i Gračac-Karin.

Zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila) na: Jadranskoj magistrali između Novog Vinodolskog i Karlobaga; državnoj cesti između graničnog prijelaza i mjesta Ličko Petrovo Selo i autocesta A7 između čvorova Orehovica i Šmrika.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima

Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu su brojne trajektne linije: Zadar-Ist-Olib-Premuda, Zadar (Gaženica)-Brbinj, Šibenik-Kaprije-Žirje, Split-Supetar, Split-Vela Luka, Ubli-Vela Luka-Split, Sumartin-Makarska i Split-Vis.

U prekidu su i brodske linije: Mali Lošinj-Unije-Susak, Zadar-Preko, Šibenik-Zlarin-Prvić Luka-Šepurine-Vodice te katamaranske linije: Zadar-Molat-Brgulje-Zapuntel-Ist, Zadar-Sali-Zaglav-Zadar, Olib-Silba-Premuda-Zadar, Zadar-Sali-Zaglav-Zadar s polaskom iz Zadra u 20 sati, Zadar-Rivanj-Sestrunj-Zverinac-Božava-Brbinj, Zadar-Mali Iž-Veli Iž-Mala Rava-Rava, Šibenik-Kaprije-Žirje, Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Split-Milna-Vis, Split-Bol-Jelsa, Milna-Rogač-Split, Split-Hvar-Korčula.

Od danas su u prekidu i trajektne linije: Prizna-Žigljen, Porozina-Brestova, Vis-Split, Sumartin-Makarska, Sućuraj-Drvenik te katamaranske linije: Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Novalja-Rab-Rijeka, Vis-Split, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Jelsa-Bol-Split, Ist-Zapuntel-Brgulje-Molat-Zadar, Brbinj-Božava-Zverinac-Sestrunj-Rivanj-Zadar, Milna-Rogač-Split. Prekinute su i brodske linije: Vodice-Šepurine-Prvić Luka-Zlarin-Šibenik.

Izvor: 24sata/ Foto: Marko Dimic/PIXSELL

Izvorni autor: HINA

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.