ZBOG ‘ZDS’ ZEKANOVIĆ NAPUSTIO EMISIJU BEOGRADSKE TELEVIZIJE: ‘Možete pjevati borbene jer je naša vojska pobijedila i sve četnike otjerala daleko od Hrvatske’

13.02.2021. 11:56:00

Saborski zastupnik Hrvatskih suverenista Hrvoje Zekanović napustio je sinoć emisiju “Crvena linija” beogradskog ogranka N1 televizije nakon manje od dvadeset minuta.

Tema emisije bilo je pitanje tko su izdajnici, kolaboracionisti, ratni zločinci i heroji u zemljama regije.

Zekanović nije vidio smisla u sudjelovati u raspravi koju je vodio sa Srđanom Mazalicom, zastupnika Dodikovog SNSD-a u Skupštini Republike Srpske i Brajanom Brkovićem iz srpske opozicijske Stranke slobode i pravde.

“Meni je u neku ruku drago da ste me pozvali u ovu emisiju da čujem suludost koja dolazi s Istoka. Vi možete i jedan i drugi pjevati borbene jer je hrvatska vojska u Domovinskom ratu, u oslobodilačkoj akciji Oluja i drugim oslobodilačkim akcijama, pobijedila u ratu i vas, i sve četnike, otjerala daleko od Hrvatske. Ja ovu emisiju napuštam. Doviđenja i samo se sjetite Oluje”, poručio im je.

Raspravaljalo se o tome kako je danas moguće da se u Srbiji održava skup povodom godišnjice smrti Milana Nedića, što se obilježja sa natpisom “Za dom spremni” mogu vidjeti na obljetnici Bljeska i Maslenice na kojima je prisutan državni protokol te da se Skupština Republike Srpske nije povukla priznanja ratnim zločincima unatoč zahtjevu Visokog predstavnika u BiH.

Zekanović je odmah rekao da te stvari nisu usporedive, ali da je tako nešto i mogao očekivati iz Beograda.

“Radi se o nagrađivanju ratnih zločinaca u Banja Luci, a s druge strane radi o veličanju fašističkog režima, dok se u trećem slučaju radi o obrambenom ratu, gdje su nas vaši sunarodnjaci, iz Srbije i BIH napali, pokušali osvojiti, ali su na njihovu žalost, a na našu sreću poraženi”.

Za dom spremni, dodao je, u Hrvatskoj je zakonski dopušten jer su HOS bile legitimne jednice, a “ZDS” je stajao na njihovom amblemu.

Taj se pozdrav jedino može gledati u kontekstu Domovinskog rata kada su hrvatski mladići ginuli, na primjer u Vukovaru, od četničke agresije koja je dolazila preko Dunava… Oni su ginuli pod tim pozdravom, ne da bi veličali državu od sada već prije 80 godina, nego zbog skroz drugih razloga.”

Izvor: 7dnevno/PDN/Foto:Screenshot/Youtube

Autor: