Zdravko Mamić nastavlja s objavama o Vrbanu: Evo što kaže sudac

26.03.2021. 10:46:00

Zdravko Mamić nastavlja s objavama o sucima, ovaj put o sucu Zvonku Vrbanu.

“Sudac Kung Fu Frutek Vrban ozbiljan je mazohist Osim što me reketario, bavio se pranjem plahta baka u zamjenu za nekretnine, vašim novcem izgradio voćnjak koji je prodao za 550 000 eura, tukao je ženu, uzeo 120 000 eura Pierre Cardin robe, ali čini se da mu još nije dosta. Zbog pogodovanja u imovinsko pravnim odnosima bratu Milenka Rašića 11. srpnja 2014. godine nasrnuo je na Milenka i zadao mu više udaraca rukama i torbom. Prvo ga je udario rukom u glavu, zatim dva puta torbom, a tek potom, nakon nekog vremena, Rašić je uzvratio i suca Vrbana udario u nogu. Nakon toga pobrinuo se da nestanu snimke nadzornih kamera sa zgrade DORH-a ispred koje se incident dogodio. Obrana Rašića nabavila je snimke s obližnje zgrade FINE koje je sudski vještak Vojin Maštruko ocijenio kao napad Fruteka na Rašića, no ucijenjena ili korumpirana sutkinja Jasna Zoretić Rendulić ignorirala je taj nalaz, te medicinsku dokumentaciju i osudila Rašića na godinu dana bezuvjetnog zatvora zato jer ga je istukao Frutek. Čestitam gospođi Zoretić Rendulić, nadam se da je ponosna! Nalaze vještaka pripremljeni su na https://bit.ly/3fcnwbm”, objavio je Zdravko Mamić.

Sudac Kung Fu Frutek Vrban ozbiljan je mazohist Osim što me reketario, bavio se pranjem plahta baka u zamjenu za...

Objavljuje Zdravko MamićPetak, 26. ožujka 2021.

Vrban je, u razgovoru za Jutarnji list, rekao i što misli o izjavi Mamićevog odvjetnika Veljka Miljevića da bi, ukoliko se utvrdi stegovna odgovornost sudaca, to mogao biti razlog za obnovu prvog postupka.

“Ne bih komentirao je li to osnova za obnovu postupka. No, tu je zanimljiva jedna druga stvar, a to je da Mamić tvrdi da je on sucima osječkog suda dao 500.000 eura. Ja sada postavljam logičko pitanje, za što bi to trebala biti osnova? Dakle, Mamić kaže da je platio dvojici sudaca da donesu odluke u njegovu korist, a na kraju su donesene zakonite odluke koje nisu išle u njegovu korist. Što bi tu trebala biti osnova za obnovu postupka? Nekorektno ponašanje, jer suci nisu donijeli oslobađajuću presudu kontra izvedenih dokaza i što su potvrdili optužnicu?”, odgovorio je za Jutarnji list.

Osvrnuo se i na optužbe na njegov račun, kazavši kako s Mamićem nema namjeru ulaziti u sudski spor.

“Ja sam sudac, a on osuđenik na višegodišnju kaznu zatvora i bjegunac od hrvatskog pravosuđa. Ne mislim ulaziti u pravni spor sa takvom osobom. Što se našeg odnosa tiče, bio sam predsjednik optužnog vijeća koje je potvrdilo prvu optužnicu protiv njega. Nas dvojica nikada nismo kontaktirali, osim jednog slučajnog susreta na ulici ispred suda, nakon što je izbačen iz sudnice tijekom prvog postupka, kada mi je pristupio i kada sam iz pristojnosti stao i čuo njegove prigovore na postupanje vijeća. Ja sam mu rekao da mislim da je vijeće postupalo zakonito, a da je on imao pravo na to prigovoriti. To je bio moj jedini kontakt i komunikacija s njim. Nikada i nigdje nisam se s njim družio, razmjenjivao misli niti bilo kakve druge informacije po pitanju kaznenog postupka”, istaknuo je.

Izvor: narod.hr/PDN/Foto: fah

Izvorni autor: narod.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.