Zekanović: Kome smetaju hrvatski suverenisti?

05.11.2019. 22:50:00

Hrvoje Zekanović, saborski zastupnik HRAST-a, odnosno grupacije suverenista, poručio je danas putem Facebooka:

“Suverenisti nekima očito jaaako smetaju!

Oduvijek znam da smetam lijevo liberalnim reformiranim i nereformiranim nostalgičarima za petokrakom okupljenim oko SDP-a, odavno znam da me ne voli društvance okupljeno oko Andreja Plenkovća jer ih obožavam raskrinkati kao tobožnje demokršćane i zaštitnike nacionalnih interesa, ne voli me ni tobožnji centar (pogodite tko?) koji prema potrebi uzima glasove desnice, a nisu im mrski ni glasovi ljevice pa teme i svjetonazor mijenjaju kao vjetar puše, međutim žalosti me kad vidim da moj politički angažman smeta i pojedinim istaknutim konzervativnim pojedincima.

Naime, poštovani teolog, kolumnist i novinar Ivica Šola, koji je jedan od utjecajnijih konzervativaca u javnom prostoru, nedavno je i mene spomenuo u svojoj kolumni u Slobodnoj Dalmaciji. Nije me spomenuo da sam nažalost jedini beskompromisno u Hrvatskom saboru branio život od njegovog začetka te da sam u proceduru stavio Zakon o zaštiti života, nije me spomenuo kao čovjeka koji je bio inicijator i najistaknutiji borac protiv i njemu omražene Istanbulske….već me je spomenuo u kontekstu mađarskog premijera Orbana koji je prema informacijama, kojima raspolaže gospodin Šola, moj uzor!? Ne znam odakle mu ta informacija, ali kad spominjemo premijera Orbana i uspoređujemo ga s premijerom Plenkovićem, ja bih 100 puta prije izabrao Mađara, jer se ponaša kao pravi suverenist, za razliku od ovog Hrvata – projekta i instalacije struktura europskog establišmenta. Mađari sa Srbima nisu imali problema, pa je zamjerka gospodina Šole Orbanu da je lobirao za Vučića van konteksta. Gospodin Šola je izbjegao spomenuti da je i Plenković bio i ostao Vučićev lobist u EPP. Što se tiče primjedbe da bih ja Sabor gledao samo na televiziji da nije bilo Andreja plenkovića, reći ću samo da ja političku budućnost imam i bez HDZ-a, kojega nikad nisam ni bio član, za razliku od gospodina Plenkovića koji je bez HDZ-a politički mrtvac!

Volio bih da teolozi poput gospodina Šole budu svjesni kako trenutna garnitura koja upravlja državom, na čelu s predsjednikom Vlade i predsjednicom, ima dijametralno suprotan stav o svim ključnim pitanjima koja bi teologe trebala zanimati, kao npr. zaštita života od začeća, Istanbulske… Hm, vjerojatno su i svjesni, ali…

Bez obzira što je gospodin Šola napisao o meni i u kakav me kontekst stavio, i dalje za njega mislim da često otvara dobre teme koje obrađuje na kvalitetan način, a simpatiziranje trenutne političke garniture je legitimno. Volio bi kada bi našao materijala pa pohvalio svoje simpatije u politici, naravno ako ih ima, a ne da kao ovog puta bez pravih argumenata napada političke neistomišljenike.

PS
I Kolinda Grabar-Kitarović je svojedobno gostovala u emisiji Velimira Bujanca.”

Izvor: Priznajem.hr/PDN

Izvorni autor: Hrvoje Zekanović/FB

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.