Zekanović: “Milanović je hrvatske velikane izjednačio sa zločincem Titom”

11.03.2020. 12:49:00

Saborski zastupnik Hrvoje Zekanović (Hrvatski suverenisti) osudio je u srijedu odluku predsjednika Republike Zorana Milanovića o micanju bisti hrvatskih velikana iz Ureda predsjednika, ustvrdivši da su oni time izjednačeni sa zločincem Josipom Brozom Titom.

Zekanović je u slobodnom govoru u Saboru rekao kako je nakon izbora Zorana Milanovića za predsjednika Republike glavno pitanje bilo hoće li Titova bista biti vraćena u Ured predsjednika na Pantovčak.

Milanović je napravio ono što smo i očekivali – zaboravio je da Hrvatska ima slavnu povijest i da biste kralja Tomislava, Josipa Jurja Strossmayera, Stjepana Radića i kardinala Alojzija Stepinca zaslužuju biti u Uredu predsjednika, ustvrdio je  Zekanović i ocijenio kako “Milanovićevoj politici nije mjesto u javnom prostoru ni u muzeju“.

U vezi epidemije koronavirusa Zekanović je upitao ministra zdravstva Vilija Beroša i premijera Andreja Plenkovića je li Hrvatska spremna suočiti se s njome, odnosno imamo li dovoljno dezinfekcijskih sredstava, zaštitnih maski, respiratora i sanitetskog materijala.

Pokazalo se da ih u susjednoj Italiji nema s obzirom na desetak tisuća oboljelih i 600 umrlih od koronavirusa. Također je upozorio na 2000 oboljelih u Francuskoj, Njemačkoj i Španjolskoj, kao i na širenje epidemije u SAD-u, upitavši je li Hrvatska spremna na takav razvoj događaja.

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.