ZEKANOVIĆ OPLEO PO GRMOJI: ‘Taj narativ kojim pokušava vladajuću većinu prikazati koruptivnom nije uspio. Promašio je ‘ceo fudbal’

15.11.2022. 14:01:00

Na sjednicu Antikorupcijskog vijeća održanoj u ponedjeljak osvrnuo se saborski zastupnik Hrvoje Zekanović.

Podsjetimo, na sjednici su svjedočili bivši članovi Nadzornog odbora INA-e, Davor Štern i Siniša Petrović.

Zekanović je za N1 rekao kako se njegov demokršćanski stav nije promijenio ni milimetra te da iz pozicije vlasti samo može ojačati smjer u kojemu želi da ide država. Dodao je i da je čovjek iznimno jasnih svjetonazora, prenosi 7dnevno .

“Danas sam raskrinkao jadnu politiku SDP-a. Jučer, ako ste pratili Antikorupcijsko vijeće, žao mi je što nisu stavili u fokus neke stvari, a to je da je Štern jučer rekao da su najveće afere i korupcija vezane uz SDP-ove vlade. Toga nije bilo u naslovima”, istaknuo je.

Dodao je kako “glavni klaun Grmoja vodi cirkus od Antikorupcijskog vijeća”.

“Taj narativ kojima pokušava vladajuću većinu prikazati koruptivnom nije uspio. Promašio je ceo fudbal. Jučer je priznao da su oni inzistirali na arbitraži koja je državu koštala 2 miiijarde kuna. Moram priznati da mi je čudno što u naslovima nije bilo ništa, a imamo nove činjenice. Da svjedok Petrović kaže da mu se fućka za državne interese. To je on pet puta izgovorio. Štern je nekoliko puta naglasio da je jedini i najveći kriminal u INA-i vezan uz vlade Račana i Milanovića. Grmoja koji priznaje da je Most inzistirao na arbitraži koja je građane koštala 2 milijarde kuna. I umjesto da to izađe u naslovima, pokušava se… Jedina korupcija koja je jučer otkrivena je ona SDP-a i Mosta. I kad oni dovedu svjedoke koji ih unište, onda traže izlaz i pokušavaju mene kompromitirati. A oni su sami sebe kompromitirali”, naglasio je Zekanović.

Govorio je i o tome kako Grmoja na svjedočenje nije htio pozvati zviždačicu iz INA-e, Vesnu Balenović.

“Ne odgovara mu jer bi njega raskinkala. Dvije ili tri sjednice izbjegavao je pozvati Mostove ministre koji su ugasili rafineriju u Sisku i Petrova koji je odgovoran za arbitražu i Milanovića da popričaju o Slovenskoj. Jučer je svjedok kojeg je izabrao i pozvao Grmoja rekao da nema krimena ni krivice na ministru Filipoviću po pitanju Ine i na moje inzistiranje to ponovio. Nema korupcije vezane uz Vladu RH i to nije u naslovima. Jedina korupcija koja je jučer isplivala je vezana uz prijašnje vlade, Račan – Milanović”, naglasio je saborski zastupnik.

“Jedini smisao tog tobožnjeg vijeća je da se promovira oporba”, zaključio je Zekanović.

Izvor: 7dnevno/PDN/Foto:7dnevno/Screenshot/N1

Izvorni autor: S.P./7dnevno

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.