Zekanović: Petrov mora dati ostavku; Grmoja: Riječ je o 'spašavanju vojnika Andreja'

19.05.2022. 14:36:00

PREPUCAVANJA

Nezavisni zastupnik Hrvoje Zekanović zatražio je od čelnika Mosta Bože Petrova da podnese ostavku jer je Tomislava Karamarka smjestio na političku marginu

Na to je Mostov Nikola Grmoja uzvratio da je Karamarko pobjednik u igri 'spašavanje vojnika Andreja', prenosi 24sata.

Ne tako davno predsjednik Mosta Božo Petrov je uvjetovao, odnosno, ucijenio Tomislava Karamarka, tadašnjeg prvog potpredsjednika Vlade, da mora odstupiti zato što je navodno u sukobu interesa zbog Ine, rekao je Zekanović na konferenciji za novinare.

Jučer je dobio pravorijek da nije kriv i pozivam Petrova, jer je on tog čovjeka stavio na političku marginu, neka on sada da ostavku na sve moguće funkcije jer je bio u krivu, dodao je.

Iznimno je bitno pitanje je sutra kada čujemo točan iznos koliko će Hrvatsku koštati arbitraža, i tko je za to kriv. Ja ću reći jasno i glasno – Božo Petrov i Most jer su oni inzistirali na arbitraži, a tadašnja Domovinska koalicija na čelu s Karamarkom je htjela nagodbu s Inom, poručio je.

„Tko će sutra hrvatskim građanima objasniti zašto trebaju platiti milijardu ili više kuna i zato pozivam Petrova neka se okani politike, neka napravi upravo ono što je Karamarko, jer je u potpunosti bio u krivu. I neka se pobrine pronaći milijardu kuna za hrvatske građane za koje su on i Most direktno krivi, zbog svoje nonšalancije, neznanja, nebrige, a možda i zle namjere”, smatra Zekanović.

U obranu svoje stranke i čelnika Petrova stao je potpredsjednik Mosta Nikola Grmoja, rekavši da je MOL korumpiranjem hrvatskog premijera Ive Sanadera došao do većinskog udjela u Ini, a Hrvatska je ušla u arbitražu za vrijeme Milanovićeve Vlade.

Hrvatski dužnosnici čine sve da mi arbitražu izgubimo i daju izjave da se trebamo povući iz arbitraže jer ćemo je izgubiti, ustvrdio je.

„Most je u Vladi Tihomira Oreškovića zastupao jedini normalan i državnički stav, a to je da u arbitraži dobro stojimo i da se ne smijemo iz nje povući jer što bismo dobili povlačenjem – bi li nam Mađari predali Hernadija i bismo li dobili ijednu benzinsku postaju”, zapitao je Grmoja.

Karamarko je, naglasio je, on bio protiv ukidanja ureda Stjepanu Mesiću kada smo mi bili u Vladi, žena mu je kroz tvrtku Drimia poslovala s konzultantom MOL-a i zagovarao je dogovor s Mađarima. Što se tiče presude Visokog upravnog suda, Tomislav Karamarko je dobitnik u igri koja se zove 'spašavanje vojnika Andreja', ocijenio je Grmoja.

Napomenuo je da Visoki upravni sud nije utvrdio da Karamarkova supruga nije poslovala s konzultantom MOL-a nego samo da Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa nije smjelo donositi takve odluke.

„Most uvijek ima isti stav – borba za hrvatske nacionalne interese, a oni koji žele pogodovati mađaronima poput 'Zeke' koji je glasovao o Zakonu o Ini i spasio HDZ, to sve govori o njima. To je isti čovjek koji tvrdi da je Hrvatima u BiH dobro i da im ne treba pomagati, zaključio je Grmoja.

Izvor: 24sata/Foto:snimka zaslona

Izvorni autor: HINA/24sata

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.