ZEKANOVIĆ POBJESNIO ZBOG VUČIĆA U SABORU! Skandal! Znate li zašto je Plenković na to pristao?

07.11.2019. 12:44:00

Hrvoje Zekanović, zastupnik HRAST-a u hrvatskom parlamentu, komentirao je za Dnevno poziv Aleksandru Vučiću da sudjeluje i govori na kongresu Europske pučke stranke koji će se djelomično održati u Dvorani Hrvatskog sabora. Vučić prema novim tvrdnjama iz HDZ-a tamo neće govoriti, već će to učiniti u Areni Zagreb, međutim, ta mogućnost nikako se nije svidjela Zekanoviću koji poručuje:

“Ovo je skandalozno. HDZ je pustio u sabor čovjeka koji je podržavao agresiju na našu državu. Pustiti ga da boravi u hrvatskom Saboru, a pogotovo da govori tamo, to je naprosto neprihvatljivo. Povrh toga, samo iznajmljivanje Sabora, bilo kome, pa i Europskoj pučkoj stranci je neprihvatljivo. To je ponižavanje najvažnije institucije ovog naroda. Plenković još uvijek ima šansu promijeniti lokaciju i održati to bilo gdje drugdje, međutim, očito je njegova taština toliko velika i nema niti malo empatije i sluha za sve ono što misli i osjeća hrvatski narod. Njega samo zanima što će reći Bruxelles.

Ovo je tema koju sam ja prvi otvorio u hrvatskom Saboru, međutim, nitko nije glasao protiv ove odluke. Nemam mnogo mojih istomišljenika u Saboru. SDP nikad nije bio stranka s kojom bi mogao surađivati, a HDZ pod Plenkovićevom palicom ne može ništa. S obzirom na to, formiranje opozicije prema toj odluci je ne moguće, poručuje Zekanović.

Vučić inače, dolazi na poziv HDZ jer je Vučićeva Srpska napredna stranka (SNS) suradnička stranka HDZ-a u okviru Europske pučke stranke.”

Izvor: Dnevno/Foto:Tomislav Kristo / CROPIX

Izvorni autor: Dražen Krajcar

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.