ZEKANOVIĆ: Svaki Mesićev komentar proizlazi iz animoziteta prema svemu što ima naznake domoljublja i suverenizma

09.01.2020. 14:33:00

Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić u gostovanju na N1 televiziji istaknuo je da je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović vulgarizirala i estradizirala funkciju predsjednika te samim time umanjila njenu ozbiljnost. Hrvoje Zekanović, saborski zastupnik Hrasta, za portal Direktno je izjavio kako ta izjava proizlazi iz izrazite ideološke opredjeljenosti.

"Nenormalno je bilo to da je ona vulgarizirala i estradizirala funkciju predsjednika. Ona je estradno vladala, to je imalo odraza i na ozbiljnost te funkcije. Došlo je do zasićenja, karikaturalizacije, građani su željeli promjenu", rekao je Mesić na N1 televiziji.

Hrvoje Zekanović, saborski zastupnik Hrasta u razgovoru za Direktno otkrio je koji je povod takve izjave. 

Prisjetimo se, Stjepan Mesić bio je na funkciji predsjednika Republike Hrvatske u razdoblju od 2000. do 2010. godine. U tom razdoblju često smo bili svjedoci i njegovih viceva koje je medijski plasirao sa svoje predsjedničke funkcije.

"Svaki komentar gospodina Mesića proizlazi iz izrazite ideološke opredjeljenosti, odnosno jednog animoziteta prema svemu što ima naznake domoljublja i suverenizma", izjavio je Zekanović.

Zekanović smatra da je Mesić bio najgori hrvatski predsjednik te se nada da će Zoran Milanović krenuti u drugom smjeru.

"Mesić je definitivno bio najgori hrvatski predsjednik. Iako, teško je naći neku veću razliku između njega i Ive Josipovića. Nadam se da će Milanović napraviti makar mali odmak od njihovog ponašanja i politike. Kolinda Grabar-Kitarović nikako, ni u jednom trenutku, nije bila predstavnik desnog konzervativnog glasačkog tijela i nije ispunila ono što je obećala.

Izvor: Direktno.hr/Foto:FaH

Izvorni autor: Alen Vlahović

Autor: