Zekanović u Bujici: "Oko Škore se okuplja suverenistička oporba, a s druge strane su globalisti Andreja Plenkovića i Zorana Milanovića!"

12.05.2020. 22:27:00

RUŽA TOMAŠIĆ EKSKLUZIVNO ZA BUJICU POTVRDILA SAVEZ S DOMOVINSKIM POKRETOM: “ŠKORINO SAD IL’ NIKADA JOŠ UVIJEK VRIJEDI!”

Andrejeva "prava mama" zove se Angela - otkrio je u Bujici na Z1 televiziji Hrvoje Zekanović, predsjednik Hrvatskih suverenista i zastupnik u Hrvatskom državnom saboru: - Istu političku mamu ima i Davor Bernardić, a ona se preziva Merkel! Oni  će uvijek gledati što će mama Angela Merkel reći.

Bernardić i Plenković, kao i Zoran Milanović su braća ideološki i politički – opisao je u emisiji Hrvoje Zekanović, stavljajući tako znak jednakosti između HDZ-a i SDP-a: - Između dvije briselske stranke nama nikakve razlike u svim ključnim pitanjima, što su nam već dokazali zajedničkim stavom oko Istanbulske konvencije, Marakeškog sporazuma, pobačaja i protivljenjem elektroničkom i dopisnom glasovanju.

Hrvatski suverenisti su u ponedjeljak s Domovinskim pokretom Miroslava Škore, potpisali koalicijski sporazum o zajedničkom izlasku na parlamentarne izbore: - Opet ćemo ponoviti uspjehe koje smo do sada već ostvarili ne jedanput, već dva puta. Nemojmo zaboraviti da su Hrvatski suverenisti napravili treći najbolji rezultat za europske izbore s našom Ružom Tomašić. a istu stvar smo ponovili s brojnim partnerima i sa sjajnim kandidatom dr. Miroslavom Škorom, na izborima za predsjednika. U oba slučaja nagrađeno je zajedništvo i to je ono za čime čeznu naši birači. Sve nas u Hrvatskim suverenistima i Miroslava Škoru povezuje jedinstven stav prema Hrvatskoj kao suverenoj državi. Svijet se danas više ne dijeli na klasično lijevo i desno, već se dijeli na suvernizam i globalizam.

ZEKANOVIĆ O IZBORIMA: “ČINI MI SE DA JE KORONA OPASNA, SAMO KADA TO ODGOVARA HDZ-u!”

Zekanović se u Bujici narugao HDZ-ovom “demokršćanstvu”: - To je licemjerno i to je sprdačina! Sprdaju se sa zdravim razumom hrvatskih građana.

Posebno je prokomentirao zajedničko protivljenje Arsena Bauka i Andreja Plenkovića elektroničkom i dopisnom glasovanju naših građana: - I na europskim i na predsjedničkim izborima HDZ je po prvi puta poražen u našem iseljeništvu, a SDP tamo nikad nije niti imao šanse. Ni jednima ni drugima naprosto nije u interesu da nekoliko milijuna Hrvatica i Hrvata, koji žive diljem svijeta, ne svojom krivicom nego zbog toga što su ih njihove vlasti i vlade istjerale iz Hrvatske ili one još u doba komunizma ili ove najnovije, dobiju pravo glasovati na normalan način, elektronički ili dopisno. To ne odgovara ni HDZ-u ni SDP-u i tu se najbolje pokazuje koliko su njihove politike istovjetne.

Suverenistički zastupnik je na Z1 komentirao izjavu Krune Capaka iz Nacionalnog stožera civilne zaštite, koji odjednom smatra da birači mogu na izbore s maskama, bez obzira na opasnost od korone: - Trebali bi se najprije između sebe dogovoriti jeli korona opasna ili nije! Izgleda da za potrebe izbora nije opasna! Ali ne samo ovih izbora… Nemojmo zaboraviti da su mjere uveli tek kada su završeni unutarstranački izbori u HDZ-u. Da smo ih uveli kada i Slovačka ili Estonija, a to je tjedan dana ranije, možda uopće ne bi imali zaraženih… Čini mi se da je korona opasna samo kada to odgovara HDZ-u!

Zekanović je, upravo zbog naših iseljenika, upozorio na moguću neregularnost predstojećih parlamentarnih izbora: - Plenković će sada ukinuti mjere kako bi se mogli održati, ali što je s našim iseljeništvom? Kako će glasovati američki, argenstinski, brazilski, australski, kanadski i mnogi drugi Hrvati diljem svijeta, ako mjere u njihovim državama budu i dalje na snazi?! Jedini način da izbori budu regularni je da se hrvatskom iseljeništvu i Hrvatima u Bosni i Hercegovini omogući dopisno ili elektorničko glasovanje. Ako smo mogli uvesti e-propusnice za dva dana, zašto ne možemo ljudima omogućiti i elektorničko glasovanje?

ORBANA NAPADAJU ZATO JER JE SUVERENIST!

“Andrej Plenković se uvijek zaklinjao u Europsku uniju, nikada nije skrivao da je globalist, neprestano je govorio o tzv. europskoj solidarnosti, a onda mu se ta ista Europska unija raspala u jednoj minuti,” tvrdi Zekanović: “Odjednom imamo novu Europu nacionalnih država, čvrstih granica, gdje svatko gleda samo sebe, a od europske solidarnosti više ni ‘s’. Od Europske unije još nismo dobili ni lipu, izglasani su programi, ali novac još vidjeli nismo… I to je istina o kojoj se ne govori.”

Zekanović se osvrnuo i na priču o famoznoj karti mađarskog premijera Vikotra Orbana: - Ne napadaju oni Orbana jer ima pretenzije prema hrvatskom teritoriju nego zato jer je suverenist! Napadaju ga jer dobro vodi svoju državu, zbog sjajnih demografskih mjera u Mađarskoj, zato jer se svađaju s njime unutar EPP-a. Orbanova politika ne odgovara niti Milanoviću niti Bernardiću niti Pllenkoviću… Kada je Tajani, prije godinu dana, vikao: “Živjela talijanska Istra, živjela talijanska Dalmacija”, onda me novinari nisu zaustavljali i pitali što mislim o  tome. To je tada bila sporedna tema i to se zataškavalo. O tome nisu smjeli pitati ni Plenkovića, zato jer je riječ o njegovom prijatelju iz europske pučke obitelji. A danas, kada je Orban u pitanju, svi to moramo komentirati. Susjednom Srbijom vlada deklarirani četnik Aleksandar Vučić. On je tisuću puta osporavao teritorijalni integritet Hrvatske, ali unatoč tome, prijatelj je Andreju Plenkoviću i rado viđen gost u Zagrebu. Vučić je također član Europske pučke stranke, a Plenković se, zajedno s Milanovićem, silno trudi da Vučićeva Srbija postane punopravna članica EU. Nitko više ne spominje Vučićeve izjave, nitko u Zagrebu ne govori o tome da je cijeli Beograd išaran četničkim muralima, koji svojataju hrvatski teritoriji i veličaju ratne zločince. A da ne govorimo o Miloradu Pupovcu, koji se ne ponaša kao hrvatski političar, već kao eksponent velikosrpske politike u Hrvatskoj. Znači, nije nama Orban problem jer on nikada nije iskazivao nikakve teritorijalne aspiracije prema hrvatskom teritoriju, ali im ipak smeta jer je suverenist i svoju državu vodi na puno bolji način nego što Andrej Plenković vodi Hrvatsku.

SMANJUJU PLAĆE HRVATSKIM POLICAJCIMA, ALI PUPOVČEVE ‘NOVOSTI’ I DALJE DOBIVAJU MILIJUNE!

Milorada Pupovca Zekanović je u Bujici spominjao u više navrata, a kod njega ga posebno smeta jedna stvar: - On nikad neće izgovoriti riječi Domovinski rat! Možda zato jer ga smatra “građanskim ratom” ili “okupacijom” tzv. SAO Krajine… Šokirao sam se kada smo u Saboru dobili na dnevni red financiranje Pupovčevog Srpskog narodnog vijeća, gdje je on opet dobio četiri i po' milijuna kuna! U vrijeme najveće krize, u vrijeme kada će se rezati plaće onima koji su najugroženiji – hrvatskim policajcima, medicinskim sestrama, liječnicima, učiteljima, svima, on i dalje dobiva novac za financiranje časopisa ‘Novosti’.

Na pitanje jesu li u za to financiranje HDZ i SDP zajedno digli ruke u Saboru, Zekanović je odgovorio potvrdno: - Ta odluka je opet donešena skoro pa jednoglasno. SDP i HDZ podržali su je zajedno.

Bujica je objavila i ekskluzivni razgovor s hrvatskom europarlamentarkom Ružom Tomašić koja je dala čvrstu potporu novom okupljanju oko Miroslava Škore: - Još na europskim izborima pokazalo se kako zajedništvo nema alternativu – podsjetila je Ruža Tomašić: - Oni koji nisu htjeli s nama, nisu ni prošli. Kada je Škoro najavio kandidaturu za predsjednika, mi smo ga podržali jer smo i dalje tvrdili da zajedništvo nema alternative... I potporom za parlamentarne izbore, pokazujemo da smo vjerodostojni i dosljedni, zajedništvo zaista nema alternative! Potpisivanjem sporazuma s Domovinskim pokretom Miroslava Škore pokazujemo kako Hrvatskoj želimo samo dobro i ne želimo se cjepkati u male stranke. Sada više nema razloga da netko kaže kako nema za koga glasovati. Napravili smo nešto, što dugo nije nikome pošlo za rukom i što je hrvatski narod od nas očekivao.

RUŽA TOMAŠIĆ NE ISKLJUČUJE MOGUĆNOST DA BUDE NA LISTI ZA HRVATSKI SABOR!

Demantirala je laži plasirane zadnjih dana u medije, kojima se pod svaku cijenu, nastojao minirati sporazum Hrvatskih suverenista i Domovinskog pokreta Miroslava Škore: - Ima puno lažnih vijesti i tzv. novinari rade ono što im “gazde” kažu, a ja podržavom odluku predsjednika svoje stranke Marijana Pavličeka i savez sa Škorom!

Ruža Tomašić nije isključila mogućnost da bude na Škorinoj koalicijskoj listi za Hrvatski sabor: - Europski parlament napuštam 30. lipnja 2021. godine. Rekla sam Pavličeku da sam tu, ako me treba!

Svijet se danas dijeli na globaliste i suvereniste, trećega nema – složila se Ruža Tomašić s Hrvojem Zekanovićem: - Naš će narod moći birati između suvernizma i globalizma. Odgovornost je na biračima. Plenković je, kako se kaže ovdje na Korčuli, upao u kašetu brokava! Oko sebe ima svega i svačega... Mora paziti što mu rade kolege, mora slušati što mu govore iz Bruxellesa, nije mu baš lako…

“Ako želite promjene, izađite na izbore,” poručila je naša najpopularnija europarlamentarka hrvatskim birašima i dodala: ”Ako ne želite, onda ostanite doma, ali se poslije nemate pravo tužiti da vam nije dobro!”

Razgovor s urednikom Bujice završila je i više nego jasnom porukom: - Škorino 'Sad ili nikada' još uvijek stoji!

Izvor: Dragovoljac.com/PDN/Foto:screenshot

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.