Zelenski: Bjelorusi, vi niste ruski robovi, ne morate umrijeti

27.06.2022. 12:55:00

'VI RUSIMA NIŠTA NE ZNAČITE'

Kada vaše rakete pogode stambene zgrade, to su ratni zločini. Sud je ono što vas sve čeka. I nećete se moći nigdje sakriti, dodao je Zelenski

Želio bih se danas posebno obratiti građanima Bjelorusije. Ljudima – i civilima i onima u uniformama. Uvučeni ste u rat, obratio se na Facebooku građanima Bjelorusije ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski, prenosi 24sata .

- Kremlj je već sve odlučio umjesto vas. Vaši životi njima ništa ne znače. Ali vi niste robovi ni topovsko meso. Ne morate umrijeti - poručio je.

- Nemojte dopustiti da netko odlučuje umjesto vas o tome što vas čeka. 

U slučaju da Bjelorusi lansiraju rakete na Ukrajinu, odgovarat će za svoje postupke.

- Kada vaše rakete pogode stambene zgrade, to su ratni zločini. Sud je ono što vas sve čeka. I nećete se moći nigdje sakriti - dodao je.

Zelenski je ponovno zamolio sve da pošalju Ukrajini vojnu pomoć s kojom će se moći suprotstaviti Rusima. 

- Ovaj rat je u svakom kutku naše zemlje. Na nebu iznad Kijeva, u moru kod Odese, u Harkivu, Zaporožju. Na ovom se području odlučuje kakav će biti život u Europi - zaključio je.

Izvor: 24sata/Foto:snimka zaslona

Izvorni autor: Ivan Štengl / 24sata

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.