Zelenski krenuo u Washington. Trebao bi se sastati s Bidenom

21.12.2022. 08:02:00

Posjet, ako bude potvrđen, dolazi u trenutku kada se američki parlamentarci pripremaju glasovati o velikom novom paketu pomoći Ukrajini

Očekuje se da će ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski u srijedu stići u Washington u svoj prvi međunarodni posjet od izbijanja rata 24. veljače, izvijestile su u utorak svjetske novinske agencije, dodajući da bi se mogao obratiti Kongresu i sastati se u Bijeloj kući s Joeom Bidenom, prenosi 24sata.

Predsjednica Zastupničkog doma Nancy Pelosi izdala je pisano priopćenje u kojem je "ohrabrila" zastupnike da "osobno prisustvuju" sastanku "posvećenom demokraciji" u srijedu navečer.

Posjet, ako bude potvrđen, dolazi u trenutku kada se američki parlamentarci pripremaju glasovati o velikom novom paketu pomoći Ukrajini, izvijestio je AFP.

Što se američkog predsjednika tiče, on bi trebao dati zeleno svjetlo za slanje raketa Patriot u Ukrajinu, posebno naprednog sustava protuzračne obrane.

Očekuje se da će ukrajinski predsjednik posjetiti Bijelu kuću i američki Kapitol u srijedu, iako bi sigurnosni problemi mogli promijeniti te planove, izvijestio je Reuters pozivajući se na dva izvora upoznata s planovima posjeta.

O mogućem dolasku Zelenskog u Washington prvi je izvijestio Punchbowl News, pozivajući se na devet izvora upoznatih s tim putovanjem. Najavio je da se očekuje da će se Zelenski sastati s čelnicima Kongresa i čelnicima Vijeća za nacionalnu sigurnost iz  Republikanske i Demokratske stranke , te da će se možda obratiti na zajedničkoj sjednici Kongresa.

Izvor: 24sata/Foto:screenshot

Izvorni autor: PDN/24sata/HINA

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.