ZELENSKIJ POSJETIO VOJNIKE U HERSONU: ‘Idemo naprijed, spremni smo za mir, mir za cijelu našu zemlju’

14.11.2022. 12:08:00

Nekoliko dana nakon što su ruske snage bile prisiljene na povlačenje iz Hersona i to nakon višemjesečne okupacije, u ponedjeljak je taj grad posjetio ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij i obratio se vojnicima.

“Idemo naprijed”, rekao je vojnicima koji su stajali u formaciji ispred upravne zgrade na glavnom gradskom trgu, prenosi 7dnevno.

Dodao je kako su “spremni za mir, mir za cijelu našu zemlju”.

Zahvalio je NATO-u i drugim saveznicima na potpori u ratu protiv Rusije. Zelenskij je rekao kako je isporuka topničkih raketnih sustava visoke mobilnosti (HIMARS) iz SAD-a pomogla Kijevu.

Nekoliko minuta prije nego što je stigao, ljudi u središtu Hersona mogli su čuti obližnje granatiranje. Nakon što je Zelenskij završio govor, gradom je odjeknulo još nekoliko topničkih eksplozija.

Podsjetimo, ukrajinske snage stigle su u središte Hersona u petak, nakon što je Rusija napustila jedinu regionalnu prijestolnicu koju je zauzela otkako je Moskva pokrenula svoju invaziju.

Izvor: 7dnevno/PDN/Foto: 7dnevno/Guliver/Ukraine Presidency

Izvorni autor: S.P./7dnevno

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.