Zelenskij: Ruski rat protiv Ukrajine mora završiti oslobađanjem Krima

10.08.2022. 08:40:00

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij rekao je u srijedu da sukob s Rusijom neće prestati sve dok crnomorski poluotok Krim, koji je Moskva anektirala, ne bude oslobođen.

"Krim je ukrajinski i mi ga se nikada nećemo odreći", rekao je Zelenskij u svom noćnom video obraćanju.

“Crnomorska regija ne može biti sigurna sve dok je Krim okupiran”, rekao je. "Neće biti stabilnog i trajnog mira u mnogim zemljama na obalama Sredozemnog mora sve dok Rusija može koristiti naš poluotok kao svoju vojnu bazu."

“Ovaj ruski rat protiv Ukrajine i protiv cijele slobodne Europe počeo je s Krimom i mora završiti s Krimom – njegovim oslobađanjem”, rekao je Zelenskij.

Ranije u utorak zabilježene su eksplozije u ruskoj vojnoj bazi na crnomorskom poluotoku, a vlada u Kijevu rekla je da nije za to odgovorna.

New York Times izvijestio je da je ukrajinska vojska napala tamošnju ključnu rusku zračnu bazu nepoznatim oružjem.

Krim je pod kontrolom Moskve otkako je Rusija anektirala poluotok 2014. godine.

Izvor: Politika Plus/Foto:snimka zaslona

Izvorni autor: PolitikaPlus/Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.