Željko Glasnović: Granični režim s BiH ubrzo će sličiti onome na 38. paraleli između južne i sjeverne Koreje

07.07.2021. 10:26:00

Granični režim s BiH ubrzo će sličiti onome na 38. paraleli između južne i sjeverne Koreje. Stotine tisuća Hrvata u BiH su obiteljski, materijalno i poslovno vezani za RH.

Republika Hrvatska je u plusu stotine milijuna eura zahvaljujući Hrvatima u BiH. Ako smo mi isti narod podijeljen umjetnom granicom onda nam zdrav razum nalaže da bi standardne procedure između nas trebale biti fleksibilnije, pouzdanije i prilagodljivije.

Dok Srbi bez nekih većih problema mogu prelaziti granicu, hrvati su opet tretirani kao niža kasta. Pelješki most je simbol izdaje i podsjetnik da je jugokomunistički režim presjekao državni teritorij RH kod Neuma. Zahvaljujući žrtvi Hrvata u BiH, nasljednici jugo-ljevičarskih stranaka danas sjede u Hrvatskom Saboru.

Predstavnici tih anacionalnih grupacija nikad nisu imali istaknutu listu kandidata u XI. izbornoj jedinici (HNS, SDP … )
Što rade takozvana tri predstavnika statista koja predstavljaju tu XI. izbornu jedinicu u Hrvatskom saboru?

Koga od njih zanima iseljenička problematika u RH? Što je s novim zakonom o državljanstvu? Što je s povratkom Hrvata izvan domovine? Što je s ekonomskom diplomacijom? Što je sa sivom ekonomijom i suzbijanjem korupcije? Zahvaljujući ovakvim pasivnim, letargičnim i neučinkovitim predstavnicima Hrvata u BiH koji samo statiraju u Hrvatskom državnom saboru porušeni su svi mostovi s izvandomovinskom Hrvatskom. Zbog toga nije ni čudo da se hrvati iz BiH na graničnim prijelazima tretiraju kao državni neprijatelji.

Na graničnom prijelazu ‘Kamensko’ granična policija sve više sliči na sinjske partizane iz drugog svjetskog rata koji su pokrali toliko stoke da bi se samo od količine željeznih zvonaca koji su visili oko njihovog vrata kad se rastopi mogao opremiti svaki zvonik crkve u RH. Za predstavnike XI. izborne jedinice, diskriminirani hrvati u BiH su postali kao svinjski odrezak na židovskim svatovima, komentirao je Željko Glasnović na facebooku.

Izvor: Kamenjar.com/PDN/Foto: Davor Kovačević/Novi list

Izvorni autor: Kamenjar.com

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.