Željko Kopić je preuzeo klupu Dinama, a debitirat će već u nedjelju protiv Hajduka

02.12.2021. 16:25:00

Damir Krznar je dao ostavku na mjestu glavnog trenera Dinama, a Modri su brzo reagirali i na upražnjenu stolicu postavili Željka Kopića koji je do sada radio kao direktor Dinamove škole nogometa.

"Godinu i pol dana sam dio Dinamove obitelji na poziciji šefa omladinske škole. Napravili smo puno, pomake u infratrukture, za rad naših mladih igrača, na principima igre, veliki broj juniora igra za B momčad. Od 12 momčadi, 10 se nalazi na prvom mjestu, što me čini zadovoljni u tom dijelu posla", rekao je novi trener Dinama pa dodao:

"Svi smo čvrsto stajali iza Damira i momčadi, ali završilo je ovako, Damir je povukao potez. Uprava je sa mnom razgovarala i ja kao djelatnik kluba i tko živi za klub, stavio sam se na raspolaganje. I dogovorili smo se da do kraja ove polusezone napravimo sve što možemo da rezultati budu dobri."

Prvi trening odradit će Alen Peternac koji ostaje u stožeru.

"Svi oni koji su pratili moj razvojni put i moju trenersku karijeru znaju da mi nije bilo lgano i prolazio sam kroz dosta zahtjevnih stiuacija. Ne stavljam ni sebe ni svoju ambiciju u prvi plan, želim ispuniti planove Dinama. Svi znaju da sam bio trener Hajduka i radio sam u interesu kluba i ostvarivao kvalitetne rezultate, to su aspekti koji su bitni i bit će to vjerujem vrlo kvalitetna utakmica", najavio je Kopić koji je s Krznarom bio u kontaktu:

"Prije svega, s Damirom sam bio stalno u kontaktu, puno smo pričali o funkcioniranju kluba i momčad i upoznat sam sa stanjem u momčadi, ali drugačije kad se spusti dolje i osjetiš momčad i atmosferu. Dopustite mi malo vremena i onda možemo pričati o rezultatima. Cilj je napraviti rezultate, svakome je želja klupa Dinama i ti koji se spominju zaslužuju poštovanje i respekt, ali Uprava će donositi odluke. Sve o čemu smo razgovarali da jest da izguramo ovo do zime, a time će i Uprava dobiti vremena da razmotri sve opcije koje su najbolje za klub."

Novi trener će debitirati protiv Hajduka.

"Rekao sam u najavi da očekujem kvalitetnu utakmicu, poznajem mentalitet i što se tamo događa i kad je dobro i kad nije. Sad su u jednom zamahu, pratio sam rad trenera Dambrauskasa, ali vjerujem u ovu momčad, jer imamo kvalitetu, moja je vjera u svlačionicu je apsolutna. Pogledao sam sve utakmice otkad sam tu, vjerujem da ćemo biti na razini na kojoj moramo biti već u nedjelju", zaključio je Kopić.

Izvor: sportske.hr/Foto: GNK Dinamo

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.