Željko Miškulin: "Ne, nećete nam uskratiti pravo da živimo za ono što smo sami stvorili!"

08.05.2020. 18:15:00

Danas sam sam sebi rekao:
„ DOSTA JE, jer dosta si ti bio budala!”
i odlučio da je ovo moja zadnja objava i zadnji pokušaj pomoći u sprečavanju zatvaranja Klinike za psihološku pomoć KBC Rebro .
Jako sam se razočarao Ministarstvom hrvatskih branitelja, ministrom Medvedom, ali i onim braniteljskim udrugama i pojedincima, kao i onog dijela hrvatskim braniteljima, ako ih više mogu tako zvati, koje sam molio, baš MOLIO, da daju podršku meni, mojoj udruzi i svima koji se bore protiv zatvaranja Klinike za psihološku medicinu KBC Rebro.

To je klinika koja je spasila, sigurno, tisuće života hrvatskih branitelja u najtežim psihičkim stanjima, spasila je mnoge od suicida, pomogla im da pronađu izlaz iz krize, ali i Klinika čije osoblje pomaže i svim drugim osobama oboljelim od teških bolesti. Klinika koja je mjesto i utočište na kojem, uz osoblje, i sami pacijenti međusobno pomažu jedni drugima da prebrode najteže trenutke i stanja.
Radi pokušaja zatvaranja Klinike obraćao sam se mnogima, ali bez odgovora i podrške, osim podrške pojedinaca i branitelja kojima je klinika pomogla, i shvatio sam da smo mi branitelji i sve teško oboljele osobe teret ovoj državi, odnosno njenim vlastodršcima, briselskim slugama i njihovim uhljebima.
Državi, koju smo im mi stvorili i za koju smo krvarili, a mnogi su dali svoje živote, a sada tom istom državom upravljaju oni koji su iz nje 90-ih pobjegli, a nikad je nisu željeli i nikad voljeli, odlučuju o životima i sudbinama onih kojima je pomoć potrebna i koju su je zaslužili.
Sada ti, što mi Facebook nalaže da ih moram nazivati da me ne blokira, "dobri ljudi" žele uništiti i ono malo dostojanstva pravih hrvatskih branitelja jer su većina prešla onu ministrovu granicu smrtnosti od 54 godine i nema potrebe da budu teret državi, nego sami sebi i svojim obiteljima, ako ih, nažalost, još imaju.

Ovim se putem obraćam ministru Medvedu koji je osobno sredinom siječnja 2016. godine, neposredno prije izbora za ministra, podržao i potpisao zahtjev da se braniteljima treba pružiti kvalitetnija zdravstvena pomoć i skrb, a posebno onima kojima je potrebna psihološka pomoć, a isti zahtjev su podržali liječnici, osoblje i branitelji-pacijenti Klinike za psihološku medicinu KBC Rebro.

To je do sada kako-tako funkcioniralo, uz par pokušaja zatvaranja Klinike, ali od nedavno, što je vidljivo iz odgovora Ministarstva hrvatskih branitelja, na upit hrvatskog branitelja Darija Pavića ministru Medvedu o zatvaranju Klinike, da je ministarstvo još 17. travnja upoznato sa namjerom ravnatelja KBC Zagreb Ante Čorušića, te da je ministarstvo, ravnodušno, odluku prebacilo na KBC Rebro i Ministarstvo zdravstva, kako oni kažu „sa ciljem zaštite zdravlja i dostojanstva hrvatskih branitelja”.

Ako se zatvaranjem Klinike pomaže braniteljima onda je najbolje da zatvore Ministarstvo hrvatskih branitelja i napuste svoje dobro plaćene funkcije, a taj novac preusmjere na stvarnu pomoć branitelja jer će, uskoro, ministrova granica smrtnosti pasti ispod 50 godina ( ups... pa nema više branitelja ispod tih godina).

Stoga je ovo moja zadnja objava i traženje pomoći u akciji „NE zatvaranju Klinike” jer ja i moja udruga koja pomaže hrvatskim braniteljima u palijativnom stanju, zbog sigurnog povećanja onih kojima će trebati ta pomoć, neće moći osigurati dovoljan broj članova, a pogotovo sredstava, a koja ni do sada nismo dobivali od dotičnog Ministarstva.

Zato predlažem da se, mi istinski hrvatski branitelji, svi korisnici i osoblje Klinike, sami na sve moguće načine organiziramo i suprotstavimo namjeri tih političkih „dobrih ljudi” i njihovih uhljeba da zatvore Kliniku i da spriječimo njeno zatvaranje, a uz Božju pomoć, nadam se da ćemo i USPJETI.

Zato budimo razumni i vratimo se zajedništvu 90-ih i recimo im:

„ NE, NEĆETE NAM USKRATITI PRAVO DA ŽIVIMO ZA ONO ŠTO SMO SAMI STVORILI !”
Svi koji ovo podržavate podijelite i dajte svoj komentar i podršku, da se vidi koliko nas je.

Fotografija Željka Miškulina.

Izvor: Željko Miškulin - fb/Foto:Željko Miškulin

Izvorni autor: Željko Miškulin

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.