Željko Sačić komentirao sučeljavanje kandidata Andreja Plenkovića i Mire Kovača za predsjednika HDZ-a

15.03.2020. 07:35:00

Odgledao RTL..teško je i nezahvalno davati tu prognoze...ali, čini mi se da bi Plenković ipak mogao ( ne isključivo svojom zaslugom) osigurati svoj o(p)stanak..Naime,obojica imaju svojih Ahilovih peta..Kovač je oštriji,uporan ,izravan,motiviran,argumentiran ,konzervativniji izazivać ...a Plenković ( Pupovčevo "suho zlato") ima i velikih političkih,kadrovskih promašaja, grešaka..te neoprostivih svjetonazorskih zastranjenja..a večeras i o korupciji...porazne izjave...da ne spominjem njegovu definiciju "ekstremne desnice"... No, veći broj ( novovjekih) prosječnih Hdz - ovaca ( osobito onih dobro "zbrinutih" ,umreženih,"zaduženih",da ne kažem ,uhljebljenih, "modernih" , koji se furaju na "političku stabilnost" ) su,poslovično pragmatični . Znaju jako dobro što gube neizborom Plenkovića, pa će moguće "korektive ",odnosno ,kompromisna rješenja potražiti i u izboru : Penave , Stiera, kipara Kujundžića,bivšeg ministra poljoprivrede Tolušića.. ili nekog drugog, iz Kovačevog tima, na nižim ,(dopredsjedničkim ) razinama..kao protutežu...i umirenje savjesti...do parlamentarnih izbora,kada će nastupiti - pravi rasplet.

Izvor: Željko Sačić/FB

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.