ŽELJKO SAČIĆ SE OBRATIO PREDSJEDNIKU SRBIJE: Važniji su nam nestali iz Domovinskog obrambenog rata, a ne Europride u Beogradu!

17.09.2022. 12:16:00

Saborski zastupnik Željko Sačić povodom jučerašnjeg priopćenja od strane hrvatskog veleposlanstva vezano za Europride u Beogradu, obratio se direktno putem svojeg FB profila predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

OBJAVU SABORSKOG ZASTUPNIKA ŽELJKA SAČIĆA PRENOSIMO U CIJELOSTI:

Predsjedniče Republike Srbije, susjed naš, gospon Aco  Vučić !

Samo da Vas obavijestim kako sa ovim " apelom( čitaj: političkim pritiskom ) za  nasilno održavanje "Europrida" u Beogradu, relevantna hrvatska politička i nepolitička javnost - nema  baš ništa ! Naime, nas, Hrvate, i sve naše građane  nitko ništa nije pitao s tim u svezi !? Nismo imali nikakve rasprave, niti zaključke na nadležnim saborskim Odborima, u vezi osude postupanja državnih  tijela u našem susjedstvu.. o izvozu " Istanbulskih vrednota" u Srbiju.. Dakle, to, taj nekorektni politički pritisak, miješanje u vaša unutarnja politička, vjerska,  kulturološka i identitetska pitanja, je ova, aktualna Vlada RH, sa tim našim  Veleposlanstvom učinila - samovoljno, nedemokratski, i - nelegitimno. Bez suglasja svih nadležnih i relevantnih političkih tijela i čimbenika.  Stoga, što se nas tiče, preporučujemo Vam da bacite u smeće, zanemarite taj  nelegitimni, neosnovan i zlorabljen potpis " potpore" našeg Veleposlanstva za dodatni  pritisak na  Srbiju i Beograd, glede održavanja "Europridea".. Također, gospon Vučić, predsjedniče R Srbije, susjed naš, imamo mi puuuunooo važnijih tema i  razloga za političke i nepolitičke pritiske na Vas,  vašu Vladu, ali ovo, održavanje " Europrida",  to zasigurno nije... Nama, hrvatskim domoljubima  su prioriteti vaše ( nepravedno zadržane )  arhive o nestalim suborcima, civilima , žrtvama  tijekom velikosrpske agresije na Hrvatsku, reguliranje pitanja obeštećenja zbog počinjene nam ratne štete tijekom Domovinskog obrambenog rata, , obeštećenje naše ratne braće logoraša srpskih koncentracijskih logora, reguliranje naše granice na i oko Dunava.. pitanja položaja  Hrvata u Vojvodini i Srbiji, uzimanje uloge " mini Haaga".. vraćanje arhive NDH u Hrvatsku, prestanak igranja Bg. " mini Haga".  vraćanja umjetnina pokradenih i opljačkanih tijekom Domovinskog obrambenog rata.. i tako to... a ne ovo.

Na kraju, nemojte nam dolaziti sad , s Porfirijem u Jasenovac, nakon proglašenja Šešelja " sv.Šešljem" i najave Porfirija da " granice nisu nepromjenjive".. Bolje ne sad, to nas malo ljuti !

Lijepi pozdrav susjed Aco,  uz pjesmu " samo da rata ne bude" !

‐-----

PRISJETIMO SE:

APEL

PRITISAK NA VUČIĆA

HRVATSKA, SAD I JOŠ 20 DRŽAVA POSLALE ZAHTJEV! ‘Srbijo, dopusti da se održi Europride’

Dnevno.hr

U zajedničkom priopćenju, koje su javnosti uputila veleposlanstva iz 22 države, Srbija se poziva da pronađe rješenje koje će omogućiti da se šetnja za Europride održi sigurno i legalno.

U priopćenju koje su potpisale SAD, Australija, Austrija, Belgija, Kanada, Hrvatska, Češka, Danska, Finska, Francuska, Njemačka, Irska, Italija, Japan, Nizozemska, Norveška, Portugal, Slovenija, Španjolska, Švicarska, Ukrajina, Velika Britanija, upućena je podrška pripadnicima LGBT zajednice, uz napomenu da je Srbija napravila značajne korake ka jačanju ravnopravnosti LGBT osoba i njihovih prava, javlja Nova.rs.

“Održavanje Europridea u Beogradu je proslava i priznanje tog napretka. Nadamo se da će se prije subote 17. rujna pronaći rješenje koje će omogućiti da se marš Europridea održi sigurno, legalno i mirno. Odbacujemo i osuđujemo sve akte nasilja, uznemiravanja, stigmatizacije i diskriminacije počinjene nad pojedincima na temelju njihove seksualne orijentacije, rodnog identiteta ili spolne karakteristike. Obavezujemo se da ćemo slušati i podržavati rad lokalnih zaštitnika ljudskih prava, organizacija civilnog društva i lidera zajednice. Nastavit ćemo rasvjetljavati ove i druge nepravde i nastavit ćemo se zalagati da svi, bez obzira tko su i koga vole, budu zaštićeni i uključeni”, navodi se u zajedničkom priopćenju veleposlanstava država.

Izvor: Željko Sačić/FB/PDN/Foto:grad-vinkovci.hr

Izvorni autor: Željko Sačić/FB

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.