ŽESTOKA KRITIKA! Tuđmanov sin obrušio se na Plenkovića: ‘HDZ više nije moj… Ovo podsjeća na vrijeme Tita’

20.10.2020. 20:30:00

'BOG I BATINA'

Stjepan Tuđman, sin pokojnog predsjednika Franje  gostovao je u emisiji Bujica gdje je kritizirao izjave premijera Andreja Plenkovića u kojima je u kontekst radikalizma stavio Miroslava Škoru, Domovinski pokret i njegove istaknute članove koje je gotovo optužio za odobravanje terorističkog čina na Markovom trgu.

“Plenković zapravo želi prenijeti na kompletno hrvatsko društvo, ono što je tako uspješno proveo u nekada mojem HDZ-u! Poznajem veliki broj ljudi iz staroga HDZ-a i oni znaju razmišljati svojom glavom, međutim, Plenković ih je tako uspješno uspio eutanazirati da mu praktički više nitko ne proturječi. To što Plenković govori, svodi se na sljedeće: “Ono što ja mislim i ja govorim, to je zakon! Ja najbolje znam! Ja sam najpametniji! Ja sam Bog i batina”, valjda. Čini mi se da sada pokušava uvesti nekakav zakon o verbalnom deliktu ili kako se to sad zove – govoru mržnje. Tako da bi i na generalnom planu mogao proganjati ljude koji ne misle kao on”, rekao je Tuđman i nadodao kako ga premijer Plenković podsjeća na Vladimira Bakarića, jednog od najutjecajnijih hrvatskih političara iz Jugoslavije i istaknutog člana komunističkog pokreta.

“Ma 100 posto Bakarić! Ovo nalikuje verbalnom deliktu u Titinom jednopartijskom režimu! Točno tako zvuči briselsko obraćanje Andreja Plenkovića”, zaključio je Stjepan Tuđman.

Izvor: Dnevno.hr/Foto:Dnevno

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.