ZET poziva vozače pred mirovinom da nastave raditi: Evo kolike su plaće

29.05.2024. 08:45:00

ZET  potiču sve svoje vozače koji su pred mirovinom da nastave raditi za ZET i tako barem djelomično pomognu u pokrivanju manjka djelatnika.

ZET je već nekoliko puta raspisivao natječaj za vozače, no bez značajnog uspjeha. Sada su objavili interni poziv kojim potiču svoje vozače pred mirovinom da nastave raditi kako bi barem djelomično smanjili manjak radne snage.

Vozače se poziva da prije 65. godine podnesu zahtjev za produljenje radnog odnosa, navodeći datum do kojeg žele nastaviti raditi, piše Večernji list. Odabrani umirovljenici bit će zaposleni na pola radnog vremena te će moći nastaviti primati svoju mirovinu.

Prema podacima sindikata, prosječna plaća vozača u ZET-u iznosi između 1100 i 1400 eura neto, što mnogima nije dovoljno za taj posao. Osim redovne satnice, u taj iznos ulaze i plaćeni prekovremeni rad, rad u noćnim smjenama i dvokratni rad, kao i razni dodaci na koje vozači imaju pravo prema kolektivnom ugovoru.

Izvor: n1/Foto: Snimka zaslona/Ilustracija

Izvorni autor: Krešimir Cestar

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.