Zgrada Kongresa privremeno bila blokirana, a dio evakuiran zbog 'sigurnosne prijetnje', zaposlenicima poslano upozorenje da se sklone

18.01.2021. 17:44:00

Kapitol, kod kojeg su se prije par tjedana dogodili nasilni prosvjedi, ponovno je bio privremeno zatvoren zbog 'sigurnosne prijetnje'. Kasnije se ustanovilo da je 'lockdown' bio potaknut požarom u obližnjem kampu beskućnika

Kako javlja NBC News, zaposlenicima u kompleksu Kapitola u kojem se nalazi i u zgrada Kongresa, poslana je poruka da nije dopuštan izlazak i ulazak u kompleks zbo 'vanjske sigurnosne prijetnje'. Zaposlenike se zamolilo da se drže dalje od prozora i vrata, a ako se nalaze vani da potraže skrovište.

Zapadna strana kompleksa je bila evakuirana, javljaju novinari te televizije.

There's some smoke rising pic.twitter.com/cJNWLn9iIB

— Chris Weidner (@CWNewser) January 18, 2021

Kasnije su policijski službenici potvrdili da je do evakuacije došlo zbog požara. Ustanovilo se da je buknuo improvizirani kamp za beskućnike u blizini kompleksa.

CAPITOL POLICE: “There are currently no fires on or within the Capitol campus.” pic.twitter.com/Aum4APyRM3

— Frank Thorp V (@frankthorp) January 18, 2021

U vrijeme kada je odaslana poruka zaposlenicima ispred zgrade Kongresa održavala se i proba inauguracije novog predsjednika Joe Bidena, koja će se dogoditi u srijedu. Upravo zbog inauguracije, sigurnost je u Washingtonu podignuta na najveću razinu, a već danima Kapitol čuva i Nacionalna garda.

Izvor: tportal.hr/Foto: WIN MCNAMEE / POOL

Izvorni autor: M. Šu.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.