Žinić dobio na trajno korištenje kuću u Glini, najam plaća jednu kunu

11.02.2022. 08:55:00

Država je 18. siječnja bivšem sisačko-moslavačkom županu Ivi Žiniću na trajno korištenje dodijelila kuću u Glini. Riječ je o kući koju je Žinić koristio još od 1995., a država ju je od obitelji čije je vlasništvo bila otkupila 1999. godine.

“Upravni odjel za prostorno uređenje, graditeljstvo i obnovu Sisačko-moslavačke županije donio je Rješenje kojim se utvrđuje da Ivo Žinić ostvaruje pravo na stambeno zbrinjavanje davanjem u najam obiteljske kuće u državnom vlasništvu na adresi Glina, Runjaninova 7”, napisala je Jutarnjem listu Blanka Bobetko Majstorović, privremena voditeljica toga odjela.

Rješenje mu je, tvrdi, dodijeljeno kao branitelju temeljem Zakona o stambenom zbrinjavanju na potpomognutim područjima, nakon što je utvrđeno da Žinić nema u vlasništvu ni jednu drugu nekretninu. Za sve druge detalje uputila je na Središnji ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje u Zagrebu koji upravlja nekretninama otkupljenim od izbjeglih Srba.

Na pitanje koliki će najam obitelj bivšeg župana sada plaćati te je li Žinić već podnio zahtjev da mu se kuća daruje, u Središnjem uredu za obnovu i stambeno zbrinjavanje su odgovorili da mjesečni najam za obiteljsku kuću na potpomogutom području iznosu jednu kunu, a zahtjev za darovanje još nisu dobili.

Zahtjev za darovanje kuće u Glini u kojoj je živio od kolovoza 1995. Žinić je podnio još 2008. Od 1995. do podnošenja zahtjeva mjesečni mu je najam bio 100 kuna, a od podnošenja zahtjeva za darovanje prema zakonu nije morao plaćati ni taj najam.

Jutarnji piše da je zahtjev za darovanje kuće podnio još 2008. Zahtjev nije riješen do danas jer je Žinić godinama odbijao vratiti novac koji je država uložila u obnovu njegove roditeljske kuće u Marinbrodu. Država je, naime, tražila da bivši župan vrati novac koji je uložen u obnovu te kuće, a Središnji ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje sada je odgovorio da je Žinić vratio 90.980,05 kuna, koliko je iznosio trošak obnove kuće u Marindvoru.

Izvor: n1/ Foto: PIXSELL

Izvorni autor: N1 Info

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.