ZNA SE KADA BI KIŠA MOGLA OSLABJETI! Stigla je nova prognoza: Najavljeni obilni pljuskovi, ali bliže se vedriji dani

17.05.2023. 09:06:00

U srijedu će biti pretežno oblačno, povremeno s kišom koja još lokalno može biti obilna, vjerojatni su i izraženi pljuskovi s grmljavinom, osobito u prvom dijelu dana u Dalmaciji, potom u Slavoniji i Baranji, prognoza je Državnog Hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za danas .

Na Jadranu popodne česta sunčana i suha razdoblja. Vjetar na kopnu većinom umjeren sjeverni i sjeveroistočni, u središnjim predjelima prolazno i jak. Na sjevernom Jadranu umjerena do jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, a u Dalmaciji jugo koje će u sjevernom dijelu regije okrenuti na buru.

Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti između 13 i 18, na istoku i do 20, a na Jadranu od 18 do 22 Celzijeva stupnja. 

Kišovito i tmurno

“U srijedu u Slavoniji, Baranji i Srijemu promjenjivo oblačno s kišom, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom, ponegdje moguće i jače izraženima. Vjetar slab do umjeren sjeverni. Jutarnja temperatura zraka od 11 do 13 °C, a najviša dnevna između 17 i 20 °C”, najavio je za HRT Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

Malo niža dnevna temperatura zraka bit će u središnjoj Hrvatskoj, gdje će tijekom dana biti oblačno i kišovito. Obilnija oborina vrlo je vjerojatna na karlovačkom području. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni.

Na sjevernom Jadranu promjenjivo, mjestimice s kišom, često u obliku pljuskova. U gorju većinom oblačno povremeno s kišom, ponegdje moguće i obilnijom. Uz obalu vjetrovito s jakom i olujnom burom. Jutarnja temperatura zraka od 8 do 10 °C, uz obalu između 13 i 15 °C. Najviša dnevna od 12 do 14 °C, na moru između 18 i 20 °C.

U Dalmaciji promjenjivo oblačno, povremeno s kišom, mjestimice i u obliku pljuskova s grmljavinom, koji mogu biti i izraženiji. Puhat će umjereno i jako jugo. Jutarnja temperatura zraka od 11 do 13 °C, na moru između 14 i 16 °C. Najviša dnevna uglavnom od 18 do 21 °C.

Podjednaka temperatura zraka i na jugu Hrvatske, gdje će biti promjenjivo i nestabilno, često s kišom, ponegdje moguće i obilnijm pljuskovima. Puhat će umjereno i jako jugo, prema otvorenom moru i olujno, pri čemu će more biti umjereno valovito i valovito, mjestimice i jače valovito.

Kiša će posustajati uoči vikenda

“U četvrtak u unutrašnjosti većinom oblačno i svježije, ponegdje uz malo kiše. U petak djelomice sunčano i uglavnom suho, a u subotu promjenjivo, mjestimice s pljuskovima. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. U petak i subotu razmjerno toplo.

Na Jadranu od četvrtka do subote barem djelomice sunčano i razmjerno toplo, ali ne i posve stabilno. U četvrtak će lokalnih pljuskova biti uglavnom na južnom dijelu, a u subotu na sjevernom i srednjem. U četvrtak i petak duž većeg dijela obale većinom umjerena bura, a u subotu će zapuhati jugo.”, prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: N.K./Foto: snimka zaslona/YouTube

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.