Znanstvenici koji su povezali AstraZenecu i krvne ugruške primali novac od Pfizera!

20.04.2021. 19:04:00

Norveški znanstvenik koji je otkrio vezu krvnih ugrušaka i AstraZenecinog cjepiva pet je godina primao novac od konkurentske kompanije Pfizer, pišu norveški mediji.

Prema pisanju norveških medija, Pal Andre Holme, koji se “proslavio” odlučnim tvrdnjama kako cjepivo AstraZenece i Oksforda izaziva opasne krvne ugruške “zaboravio” je u znanstvenom istraživanju koje potpisuje spomenuti da je u posljednjih pet godina primio od kompanija Pfizer i Bayer više od milijun norveških kruna, što je više od 750 tisuća kuna, odnosno 100.000 eura. Nije ni malo!

U naslovu teksta “Norveški istraživači koji stoje iza izvješća o AstraZeneci imali su veze sa konkurentima”, koji je objavio norveški portal “Omni” prije tri dana, navodi se da nekoliko znanstvenika koji su stajali iza norveškog izvješća o neželjenim efektima cjepiva AstraZenece protiv Covida 19 imaju financijske veze s konkurentskim farmaceutskim kompanijama.

Grupu je predvodio Pal Andre Holme, profesor Sveučilišne bolnice u Oslu, koji je u proteklih pet godina primio preko milijun kruna od Pfizera i Bayera, tvrtki koje rade na razvoju cjepiva. Još tri znanstvenika su također imala slične veze s konurencijom.

Ipak, oni su porekli da to ima ikakve veze s izvješćem o ugrušcima koje je predstavljeno u “New England Journal of Medicine”, ali su istovremeno priznali da su trebali biti “transparentniji u vezi s prihodima”.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:EPA/Lukasz Gagulski POLAND OUT

Izvorni autor: Priznajem.hr

Autor: