Znanstvenik Davor Pavuna - Mi osviješteni smo režiseri i glumci, svatko svoje osobne projekcije-drame

28.03.2020. 10:05:00

Iako je naš planet trenutno vrlo loš ‘zoološki vrt’, sustavno manipuliran iz financijsko-političkih centara moći, od ekologije, hrane, financija, medija, tehnologije straha, ideologija, oružja... moguće je ostvariti bolju, plemenitiju i harmoničniju civilizaciju, a vjerojatno je to i nužno za život.

Osobno sam uvjeren da ćemo primjerice u Hrvatskoj uspjeti sačuvati  izvore pitke vode, čistu zemlju i postupno umrežiti granule i centre izvrsnosti nacije (>3% znalaca), jer zapravo ni nemamo drugog izbora!

Svi znamo da su znanje, kreativnost i inženjering važan prioritet i nužnost te da je dostatno oko tri posto umreženih inženjera-znalaca za prosperitetno gospodarstvo.

Dakle, unatoč krizi ili možda baš zbog nje, nadam se da ćemo zaživjeti planetarno bolju civilizaciju i viziju primjerenu osviještenim ljudima ovog predivnog svemirskog broda, našeg planeta Zemlje i naše domovine Hrvatske.

Izvor: Infotrend/Foto:arhiva

Izvorni autor: Davor Pavuna

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.