ZOI PEKING Hrvatska skijašica Zrinka Ljutić nezadovoljna nakon veleslaloma: Nadam se da ću biti pametnija drugi puta

07.02.2022. 11:30:00

Hrvatska skijašica Zrinka Ljutić zauzela je 36. mjesto nakon prve vožnje olimpijskog veleslaloma u Pekingu, dok Andrea Komšić nije nastupila. Nakon druge vožnje švedska skijašica Sara Hector osvojila je zlato, dok je Ljutić na koncu zauzela 28. mjesto

Ljutić je u prvoj vožnji zaostala 4.94 sekundi za vodećom Šveđankom Sarom Hector.

'Nisam zadovoljna zaostatkom i nisam dobro vozila. Uvjeti su stvarno dobri i stvarno mi je žao što to nisam iskoristila. Ovo je novo iskustvo za mene i nadam se da ću biti pametnija drugi puta', kazala je Ljutić.

Komšić nije startala jer je prilikom zagrijavanja došlo do ukočenja vrata i bolova u leđima.

Nakon druge vožnje šveđanka Hector opravdala je svoj status velike favoritkinje osvajanjem prvog olimpijskog naslova u karijeri s 29 godina. Hector je obranila prednost iz prve vožnje ispred Talijanke Federice Brignone (+0.28) i Švicarke Lare Gut-Behrami (+.0.72), koja je nakon prvog laufa bila osma.

Vodeće skijašice svijeta nisu imale dobar dan, Slovakinja Petra Vlhova bila je tek 14. s 2.46 sekundi zaostatka, dok je olimpijska prvakinja Amerikanka Mikaela Shiffrin promašila vrata u prvoj vožnji. što joj se nije dogodilo u ovoj disciplini već četiri godine.

Ljutić je nakon prve vožnje bila 36., a nakraju je svoj prvi olimpijski nastup završila kao 28. s zaostatkom od 8.08 sekundi za Hector.

Utrku na stazi Yanqing obilježio je i pad američke skijašice Nina O'Brien tijekom druge vožnje veleslalomske utrke. O'Brien je doslovce prošla kroz predzadnja vrata i srušila se preko ciljne crte,gdje je ostala ležati. Utrka je bila privremeno zaustavljena, a Amerikanka je odnesena na nosilima u bolnicu.

Izvor: tportal.hr/Foto: Profimedia

Izvorni autor: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.