Zračne sirene diljem Ukrajine, ponovno napadnut Kijev!

28.04.2023. 09:02:00

Diljem Ukrajine ovoga jutra oglasile su se sirene za zračne napade. U napadu projektilima poginulo je najmanje pet osoba, među njima i trogodišnje dijete.

BBC tako prenosi da su Dnjipru poginuli žena i trogododišnje dijete. Interfax Ukrajina objavila je da su se eksplozije poslije mogle čuti i u Kremenčuku i Poltavi u središnjoj Ukrajini, u Mikolajivu na jugu. Eksplozije su zabilježene i u Kijevu i regiji koja okružuje glavni grad.

⚡️Russia strikes Cherkasy Oblast overnight on April 28, injuring 5.

Russian forces attacked the city of Uman in central Cherkasy Oblast with cruise missiles in the early hours of April 28, regional governor Ihor Taburets said on Telegram.

Video: Zoya Vovk, Cherkasy Oblast… pic.twitter.com/j5yznTcCSy

— The Kyiv Independent (@KyivIndependent) April 28, 2023

BBC javlja kako su dužnosnici u objavi na Telegramu javili kako je u Kijevu ukrajinski sustav protuzračne obrane oborio 21 od 23 rakete i dvije jurišne bespilotne letjelice. Šef gradske vojne uprave Kijeva rekao je da je ovo prvi ruski raketni napad na glavni grad u 51 dan.

Nema trenutačnih izvješća o civilnim žrtvama u glavnom gradu.

Napadi dolaze u trenutku dok se šire glasine kako se ukrajinske snage pripremaju za ofenzivu u kojoj će upotrijebiti novu opremu, uključujući tenkove, koju su isporučili zapadni saveznici.

Izvor: n1/ Foto: Afp

Izvorni autor: N1 Hrvatska

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.