ZUHBL-PTSP RH ne podržava najavljeni oporbeni prosvjed niti aktualne političke kampanje u koje se pod svaku cijenu pokušavaju uvući hrvatski branitelji

05.09.2022. 17:47:00

Zajednica udruga hrvatskih branitelja liječenih od posttraumatskog stresnog poremećaja Republike Hrvatske ne podržava najavljeni oporbeni prosvjed niti aktualne političke kampanje u koje se pod svaku cijenu pokušavaju uvući hrvatski branitelji. I dok neki pokušavaju postići cilj ne birajući pritom sredstva, a cilj je očito destabilizirati Hrvatsku na sve moguće načine, i to u trenutku kada se kao država i društvo u cjelini suočavamo s novim izazovima, moramo se zapitati za čiji interes?

U potpunosti podržavamo svaku borbu protiv korupcije i kriminala jer upravo mi hrvatski branitelji borili smo se u Domovinskom ratu za neovisnu Hrvatsku u kojoj će demokratske vrijednosti i vladavina prava biti preduvjet za izgradnju bolje budućnosti naše domovine.

Prosvjed kao demokratski izraz nezadovoljstva dijela građana uvijek je prihvatljiv, ali prosvjed kao pokušaj politizacije i manipulacije od strane onih koji ne biraju sredstva da bi ostvarili svoj cilj, nama braniteljima koji smo za našu domovinu žrtvovali svoje zdravlje, a mnogi naši prijatelji i svoje živote, za nas je potpuno neprihvatljiv.

Mnogo je problema i poteškoća s kojima se i danas suočavamo i koje rješavamo u suradnji i partnerstvu s drugim udrugama iz Domovinskom rata i našim resornim Ministarstvom hrvatskih branitelja, uz potporu naše Vlade. 

Stoga, u jeku ovih orkestriranih napada s raznih strana i pokušaja da se u to na sve načine uvuku i hrvatski branitelji, želimo jasno poručiti kako u ovim antikorupcijskim aktivnostima i borbi protiv kriminala Vlada RH ima našu punu potporu.

Danas više no ikada ona čuvena „neka institucije rade svoj posao“ itekako ima smisla, a upravo za to smo se i mi borili – za uređenu državu u kojoj će hrvatske institucije raditi u korist hrvatskih građana.

Priopćenje Zajednice udruga hrvatskih branitelja liječenih od posttraumatskog stresnog poremećaja Republike Hrvatske u cijelosti potpisuje predsjednik Tihomir Treščec.

Izvorni autor: ZUHBL-PTSP RH/Tihomir Treščec/Foto:zuhblptsprh.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.