ŽUPANIJSKI SUD U BIHAĆU OSLOBODIO ‘TIGRA’ ZBOG UBOJSTVA HRVATSKOG GENERALA! I dalje nepoznato tko je ubio čelnika obrane HVO-a u Bihaću

23.05.2022. 16:50:00

Bivši časnik Armije BiH, Hamdija Abdić, poznat i pod nadimkom “Tigar”, nepravomoćno je oslobođen optužnice za ubojstvo Vlade Šantića, generala Hrvatskog vijeća obrane. Kako je za Dnevni avaz otkrio Abdićev odvjetnik, Alen Nakić, Županijski sud u Bihaću je odbacio sve navode iz optužnice pa time oslobodio i sve pripadnike Abdićeve postrojbe, među kojima su: Dedo Karabegović, Jasmir Topal, Ramiz Ružnić, Indijan Alibegović i Enver Keranović. Šantić je bio zapovjednik HVO-a na području Bihaća, koji je ubijen u nerazjašnjenim okolnostima 1995. godine.

Spomenuta šestorka bila je sumnjičena za odvođenje generala Šantića iz hotela “Sedra” u Cazinu i doveli u zapovjedništvo vojne policijske postrojbe pod nazivom 502. viteška brdska brigada, u noći između 8. i 9. ožujka 1995. godine. Tamo su ga, prema optužbama, zlostavljali te je preminuo od teških ozljeda, a tijelo su sakrili te se ni danas ne zna gdje su njegovi posmrtni ostaci.

Iako je taj slučaj pao u zaborav, iskaz zaštićenog svjedoka ponovno je otvorio istragu 2013. godine, tvrdnjom kako je Šantićevo poslije ubojstva bilo raskomadano, zapaljeno, te ubačeno u bačvu zalivenu gipsom ili cementom. Istražitelji su 2014. godine doista i pronašli plastičnu bačvu s neidentificiranih koštanih ostataka na smetlištu kod Bihaća. Međutim, navodi svjedoka nisu mogli biti potvrđeni jer se nije uspio izdvojiti materijal za DNA analizu.

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.