Žuti alarm zbog grmljavine: DHMZ najavljuje razvedravanje, HAK upozorava na skliske ceste

25.09.2024. 11:01:00

Žuti alarm na snazi zbog grmljavinskog nevremena: DHMZ najavljuje razvedravanje u drugom dijelu dana

Za veći dio Hrvatske izdan je žuti meteoalarm zbog grmljavinskih nevremena i mogućih izraženijih pljuskova. Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) prognozira promjenjivo oblačno vrijeme za srijedu, s povremenom kišom i pljuskovima, osobito u jutarnjim satima, dok se u poslijepodnevnim satima očekuje razvedravanje.

Vjetar će biti umjeren južni i jugozapadni, a na moru će puhati jugo koje će navečer jačati. Temperature će se kretati između 20 i 25 stupnjeva Celzija.

Žuti meteoalarm u većini regija

Žuti meteoalarm je proglašen za Gospićku, Riječku, Splitsku, Kninsku i Dubrovačku regiju, što znači da postoji mogućnost potencijalno opasnog vremena zbog grmljavinskih nevremena i lokalno jačih pljuskova.

HAK: Vozači oprez!

Hrvatski autoklub (HAK) upozorava da su kolnici mokri ili vlažni te sklizavi, što zahtijeva dodatnu opreznost u prometu. Pojačan promet očekuje se na gradskim cestama i obilaznicama, a na dionicama gdje traju radovi moguće su gužve i vožnja u koloni.

Izvor: Dnevnik.hr/Foto:Ilustracija/vrijeme

Izvorni autor: PDN/Dnevnik.hr/DHMZ/HAK

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.