Žuto upozorenje za ponedjeljak: Moguće grmljavinsko nevrijeme u više regija

21.07.2024. 17:49:00

U ponedjeljak nas očekuje djelomice sunčano vrijeme s promjenjivom naoblakom, no atmosferu će obilježiti i nestabilnosti. Mjestimična kiša i pljuskovi s grmljavinom zahvatit će prvenstveno unutrašnjost zemlje i sjeverni Jadran, gdje su mogući i izraženiji oborinski događaji.

Vjetar će uglavnom biti slab, dok će na Jadranu puhati umjeren sjeverozapadni i jugozapadni vjetar. Navečer se očekuje prelazak vjetra na buru. Zbog nestabilnosti, vjetar može prolazno pojačati u jačini.

Temperature će se kretati od 15 do 20 °C u unutrašnjosti, dok će na Jadranu najniže vrijednosti biti između 21 i 26 °C. Najviše dnevne temperature dosezat će između 28 i 33 °C.

Foto:screenshot/DHMZ

Pripremite se na promjenjivo vrijeme i mogućnost pljuskova te planirajte svoje aktivnosti u skladu s vremenskim prilikama.

Izvor: DHMZ/Foto:Ilustracija/vrijeme

Izvorni autor: PDN/DHMZ

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.