Objavljene inkriminirajuće fotografije osječkih sudaca u društvu Mamića

17.03.2021. 19:00:00

OTKRIVENE TAJNE USB-A

RTL i više medija u posjedu su fotografija koje je, zajedno sa svojim iskazom Zdravko Mamić poslao DORH-u. One, tvrdi Mamić, potvrđuju njegove navode. Na fotografijama se vidi primjerice sudac Županijskog suda u Osijeku Darko Krušlin u društvu člana uprave Dinama, Ade Kožula. Kako su najavili, ostale fotografije objaviti će u televizijskom programu.

Zatim je tu i fotografija Mamićevog druženja sa sucem Zvonkom Vekićem, kao i s Ljubomirom Pribićem, zamjenikom šefa zatvora u Osijeku. Tu su i fotografije Darka Krušlina u vikendici u kojoj se, tvrdi Mamić, nalazio sa sucima.

Donedavno su njihove fotografije bile u privatnim albumima, odnedavno na USB-u koji je završio u USKOK-u ???? via RTL Vijesti

Objavljuje RTL.hrSrijeda, 17. ožujka 2021.

Osječki Županijski sud izvijestio je u srijedu da ne želi komentirati optužbe osuđenika Zdravka Mamića s konferencije za novinare u Mostaru, ali poziva nadležna tijela da se izrečeni navodi istraže i ispitaju

"Županijski sud u Osijeku neće komentirati i polemizirati s navodima osuđenika Zdravka Mamića, ali tražimo da se po nadležnim tijelima svi navodi istraže i ispitaju jer je to u cilju i interesu Županijskog suda u Osijeku i hrvatskog pravosuđa", navodi se u priopćenju koje je uputio glasnogovornik suda Miroslav Rožac.

Nakon što mu je Vrhovni sud potvrdio prvostupanjsku presudu i kaznu od šest i pol godina zatvora Mamić je na konferenciji za novinare u Mostaru za korupciju optužio predsjednika Vrhovnog suda Đuru Sessu i suce osječkog Županijskog suda Zvonka Vekića i Darka Krušlina, a predsjednika toga suda Zvonka Vrbana nazvao je "kriminalcem, koji će kad-tad biti smijenjen".

"Mamić je iznio ozbiljne tvrdnje koje kontaminiraju poziciju sudbene vlasti. Bio je jasan i precizan oko iznosa i zašto ih je dao".

Ustvrdio je kako ga je sudac Vekić reketario i tražio da ga postavi za predsjednika suda u Osijeku te da mu je isplatio više od 500 tisuća eura, koje je trebao podijeliti sa sucima Darkom Krušlinom i Antom Kvesićem, za što, kako tvrdi, ima dokaze, i da je o svemu obavijestio Državno odvjetništvo.

Izvor: ig/Direktno.hr/Foto:FaH

Izvorni autor: RTL/Direktno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.