10. travnja je rođendan IX. bojne HOS- i to nam nitko neće promijeniti

10.04.2017. 21:28:30

POLICIJA POKRENULA ISTRAGU Dopis podrške poslali su general Željko Glasnović zastupnik u Hrvatskom Saboru i član Europskog parlamenta komodor Ivica Tolić Danas je u Splitu obilježena 26. godišnjica osnutka IX. bojne HOS-a Rafael vitez Boban. Okupili su se pripadnici HOS-a iz cijele Hrvatske koji su ispred spomenika došli odati počast 46-orici palih boraca. Na obljetnicu su došli HČSP-ov Luka Podrug, HDZ-ov dožupan Luka Brčić, izaslanik ministra branitelja Nikola Tokić, saborski zastupnik Petar Škorić, izaslanik Grada Splita Davor Marasović, dogradonačelnik Solina Josipa Tokić... Dopis podrške poslali su general Željko Glasnović, zastupnik u Hrvatskom Saboru te član Europskog parlamenta, komodor Ivica Tolić. Iako su novinari Indexa pokušali isprovocirati pukovnika HV-a i ratnog zapovijednika IX. bojne Marka Skeju oko koincidencije obilježavanja obljetnice na dan osnutka NDH gosp Skejo im je odgovorio sljedeće: "Ja znam da bi dosta njih 10. travnja izbacili iz povijesti da ne postoji. Evo igrom slučaja je i moj sin rođen 10. travnja i ja mu slavim rođendan 10. travnja. 10. travnja je rođendan IX. bojne HOS-a. Slavili smo ga, a slavit ćemo ga i dalje, pokloniti se našim bojovnicima koji su dali krv za ovu zemlju", kazao je Skejo. Nakon što je portal Index objavio da se za vrijeme održavanja obljetnice moglo čuti skandiranje kontroverznog pozdrava "Za dom spremni" zbog kojeg je splitska policija pokrenula prekršajnu istragu za komentar pitali smo Željka Glasnovića koji se nalazi u Kupresu na 25. obljetnici stradavanja Kupreških Hrvata. "Hrvatski ratni povik Za Dom spremni nije kazneno djelo. Index bi se trebao više brinuti o najvećem problemu u Hrvatskoj koji uzrokuje najveće podjele, a to su nerazjašnjeni komunistički zločini i falsificirana povijest. To nas najviše spriječava da mi kao narod doživimo katarzu. Index je dio anacionalnog trojanskog konja, oni mogu tvrditi što hoće jer po meni oni pripadaju jugoslavenskom homo obsoletusu i na njih uopće kao takve ne obraćam pozornost", rekao je Glasnović u razgovoru za Direktno.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.