100 posto za Hrvatsku: U Osijeku skup hrvatskih branitelja i prosvjednika

21.12.2014. 09:55:28

Na velikom skupu u Osijeku pod nazivom "100 posto za Hrvatsku" na kojem su bili i stopostotni invalidi Domovinskog rata koji već 60 dana prosvjeduju ispred Ministarstva branitelja u Savskoj ulici u Zagrebu, poručeno je da hrvatski branitelji od prosvjeda ne odustaju. Predsjednik Udruge stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida Đuro Glogošk ponovio je kako se zahtjevi odnose na smjenu ministra branitelja Predraga Matića i njegovih suradnika, vraćanje svih braniteljskih prava u jedan zakon koji treba postati ustavni, tako da se bez obzira koja je politička opcija na vlasti poštuju branitelji i njihova prava. Dodao je kako su došli u Osijeku da detaljno Slavoncima objasne o čemu se zapravo radi i zbog čega prosvjeduju unatoč teškim uvjetima i opasnostima za zdravlje, premda, kako je rekao, vode brigu o svakom pojedincu koji je s njima u šatoru, Predsjednik Udruge specijalne policije Josip Klemm istaknuo je kako je skup u Osijeku organizirala Koordinacija udruga branitelja i stradalnika Domovinskog rata Osječko-baranjske županije. Dodao je kako iza prosvjednika u Savskoj u Zagrebu ne stoji ni jedna stranka, ni politička opcija kako se to na početku prosvjeda često pisalo i govorilo. "Iza nas je svetinja Domovinskog rata i hrvatski građani", rekao je Klemm. Najavio je da će prosvjednici Božić dočekati u šatoru u Savskoj ulici u Zagrebu, gdje su već okitili bor. Bit će skromno, ali bit ćemo s članovima naših obitelji koje nas podupiru i pomažu, rekao je. Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.