13.5.1990. ZA HRVATSKU ZA DINAMO!

12.05.2022. 16:33:00

Obilježavamo 32. Godišnjicu nikad odigrane utakmice Dinamo -Crvena Zvezda.Te nedjelje sve se igralo osim nogometa, u režiji srpskog ratnog zločinca Željka RaŽnatovića zvanog Arkan u Zagreb je došlo oko 2000 tzv.navijača Crvene Zvezde poznate kao Delije.Izazvali su kaos prije utakmice po samom gradu a pogotovo na mitskom stadionu Maksimir. Kada su BBB krenuli u konačni obračun s Delijama u tu utakmicu ulaze milicajci koji napadaju navijače Dinama i samog Zvonimira Bobana koji nije oklijevao i svojim skokom na tadašnjeg milicajca pokazao put koji Hrvatsku ceka u idućih 5 godina u obrambenom domovinskom ratu.13.svibnja.1990 na stadionu Maksimir Hrvati Dinamovci Hajdukovci a protiv Delija i Crvena Zvezde poceli su Domovinski rat za Hrvatsku demokraciju slobodu i neovisnost.

U ČAST POGINULIM
NESTALIM TEŠKO OZLIJEĐENIM PRIPADNICIMA
SVIH NAVIJAČKIH SKUPINA U HRVATSKOJ ZA HRVATSKU NEZAVISNOST SLOBODU I DEMOKRACIJU

Vlado Dajak

Izvor: Portal dnevnih novosti

Izvorni autor: Vlado Dajak/Foto: snimaka zaslona/YT

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.