15.lipnja 1991. OSNOVANA 4. VUKOVARSKA BOJNA 3. A BRIGADE ZNG-a

15.06.2021. 18:10:00

Lavovi i Lavice, nek vam je ovaj dan vašega osnutka na sjećanje kako ste prije 30. godina jasno rekli NE okupaciji naše domovine Hrvatske.

Razgovarajući sa mnogim preživjelim pripadnicima vidim kako posebnu uspomenu i sjećanje nosite na svoje poginule, nestale i teško ranjene pripadnike i pripadnice.

Poginulim i nestalim neka je vječna hvala i slava te milost Boga Oca, a ranjenima i svima vama živima utjeha i nada u Gospodinu Isusu Kristu.

U obrani Vukovara ste sudjelovali od samog početka nametnutog rata od strane velikosrpse, četničke i JNA agresije pa sve do konca kada je obrana slomljena, niste posustajali ni pod cijenu vlastitog života što najbolje svjedoči brojka od 84 poginula od ukupno 306 pripadnika koliko je ista brojala!

Mnogi su završili u srpskim koncentacijskim logorima te prošli torture kakve ljudski um ne može zamisliti ali nakon izlaska mnogi dečki i cure su se nakon kraćeg oporavka pridružili drugim postrojbama HV-a u daljnjoj obrani i oslobađanju domovine dok su se tek rijetki u proboju uspjeli probiti iz obruča Vukovara.

>Dragi moji i poštovani prijatelji i prijateljice o vama i vašim zaslugama u obrani Vukovara čovjek bi mogao pisati danima/godinama i uvjek bi nešto izostavio a ja kao mlad čovjek sve što mogu reći jest hvala vam za svu žrtvu koju ste podnijeli za našu jednu i jedinu domovinu Hrvatsku!

ZA HRVATSKU KAO LAV ZA VUKOVAR!

Blagoslovio vas Svemogući Bog Otac i Njegov Sin Isus Krist svim svojim blagoslovom...

Izvor: Facebook

Izvorni autor: Josip Deur/Foto: fah

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.