1941 povlašteni – 1991 poniženi

03.12.2015. 21:28:06

Poštovani građani i državljani Republike Hrvatske, dok se u Hrvatskoj vrši atak na Branitelje/ce- Veterane/ke Domovinskog rata, najveća nevjerojatnost je da se 2015.g u Hrvatskoj isplatilo 9.186 mirovina, borcima iz drugog svjetskog rata. Dakle : Da rezimiramo ako se netko rodio na početku rata pa je sa 4 godine stigao uzet pušku sada ima 75 godina starosti, ali borio se sa 4 godine, i isto stoji da nije riječ o obiteljima ili ženama, jeli u koliko bi bila riječ o djeci znači da PARTIZANI imaju veća prava nego naši Veterani/ke i Bojovnici/ce ili su to sinovi UDBE. Obzirom da je ministar prošle vlade ministar Branitelja objavio listu branitelja, svekolikoj  javnosti bi vjerojatno bilo drago znati imena ovih hrabrih kinder ratnika od 2-4 godine a i njihova imena, da ne kažem iznos kojim opterećuju mirovinski fond Republike Hrvatske. Stoji činjenica da mi Hrvati nismo upravo iz tog vremena očistili svoje redove, nego ih kao uteg vućemo za sobom kroz godine. Kao i to da se za njihove mirovine ne može brinut Država koja ne postoji a za koju su se oni borili, osim u koliko u tim redovima postoje Domobranske ili Ustaške mirovine, jel kako znamo u ta se vremena stvorila Nezavisna Država Hrvatska i to je u redu da vojska koja se borila za ime ove Domovine ima posebnu kategoriju osim u koliko su bili maloljetni, tada se i njima trebaju ukinuti statusi po zakonu Gđe Kosor, koja je svojim zakonom zagušila mld. Branitelje/ce kao i mnoge druge. A koji su se borili za ime ove Domovine. Isto smo tako sudionici toga da sudovi bez problema donose presude i osude Veteranima/kama iz 1991.g kada se u istinu stvarala i stvorila Hrvatska, dok se raznim udbašima iz onih crvenih vremena, osude donose ili ne donose kao trakavica sa pregrštom medija. Pitam se gdje su bili mediji kad je zatvoren Veljko Marić a napose gdje kad je zbog Hrvatske riječi zatvoren bivši voditelj Braniteljskog portala Mladen Milošević. Naravno još se pitam tko su ljudi KOJI U SJENI DONOSE RAZNE ODLUKE , a na uštrb NAŠE DOMOVINE. Ovo je samo nešto u nizu problema koji Hrvati vuku iza sebe , što je dalje pitam se.
Jadranka Balatinac

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.