22. hodočašće Hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja u Svetište Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici

16.09.2014. 20:43:47

Ministarstvo branitelja u suradnji s Vojnim ordinarijatom u Republici Hrvatskoj organizira sudjelovanje hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji na 22. hodočašću Hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja u Svetište Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici. Hodočašće će se održati 5. listopada (nedjelja) 2014. godine.
Ovo hodočašće 14. je hodočašće hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji u marijanska svetišta unutar RH koje organizira Ministarstvo. Kao i prethodnih godina, očekuje se da će, uz pripadnike Hrvatske vojske i policije, na hodočašću sudjelovati oko 1100 hodočasnika hrvatskih branitelja i njihovih obitelji iz svih županija RH (uključujući i Grad Zagreb). Ministarstvo za hodočasnike organizira autobusni prijevoz iz županijskih središta (za svaku županiju, Grad Zagreb i Ministarstvo po jedan autobus s 50 hodočasnika). Dolazak hodočasnika u Mariju Bistricu planiran je, najkasnije, do 7,45 sati. U 11,00 sati počinje liturgijski ceremonijal, obraćanja i sv. misa koju će predvoditi nadbiskup zadarski i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije mons. Želimir Puljić. Nakon sv. mise za hodočasnike je organizirana podjela toplog obroka, a po objedu, u 15,00 sati, odlazak na Križni put. Odlazak hodočasnika iz Marije Bistrice predviđen je u popodnevnim satima. Nositelji aktivnosti organizacije hodočašća u županijama bit će Područne jedinice Ministarstva branitelja, odnosno djelatnik Ministarstva u Centru za psihosocijalnu pomoć u županiji u kojoj nije ustrojena Područna jedinica. Područna jedinica/djelatnik Ministarstva u Centru za PSP u županiji, obavijestit će udruge iz Domovinskog rata u županiji o održavanju hodočašća i u suradnji s njima organizirati odlazak najviše 50 hodočasnika. Pozivamo zainteresirane udruge iz Domovinskog rata da se za sudjelovanje svojih članova na hodočašću obrate Područnim jedinicama Ministarstva/Centrima za psihosocijalnu pomoć u županiji i Gradu Zagrebu. Kontakt podaci za prijavu nalaze se na internetskim stranicama Ministarstva www.branitelji.hr, poveznica Kontakt. Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.