28. listopada 1991. godine poginuo dragovoljac Domovinskog rata - ŽELJKO FLIS - TUŽNO SJEĆANJE

28.10.2023. 10:06:00

Domovinski rat u Hrvatskoj poprima sve više obilježja herojstva i nevjerojatnih podviga obrambenih snaga hrvatskoga naroda. Zbor narodne garde i policijske postrojbe brojno i materijalno postepeno jačaju što je agresor osjetio i na područjima gdje se osjećao sigurno i gdje je stvarao planove kojima bi trebao pokoriti Zagreb a time i cijelu Hrvatsku.

Jedno od takvih područja je Banovina, pobliže desna obala rijeke Kupe. U obrani slobode slikovitih sela Banovine i naroda koji je vjekovima primao udarce raznih neprijatelja, svoj nemjerljiv doprinos dali su dijelovi, duhovno i moralno snažne, Druge gardijske brigade “Grom” u čijim su redovima bili sinovi iz svih krajeva Hrvatske a kasnije su se u njoj našli strani zaljubljenici u Hrvatsku. Ovdje je prvi put tijekom rata neprijatelj osjetio svu žestinu gnjeva koja je, poput Ilije Gromovnika, udarala u njegove podmukle i prljave planove.

U borbama na današnji dan, 28. listopada 1991. godine u selu Glinska Poljana poginuo je pripadnik "Crnih Mambi", ŽELJKO FLIS rođ. 12. 01. 1965. god.

Izvor: Portal dnevnih novosti/Crne Mambe

Izvorni autor: Dražen Šemovčan Šeki/Foto: Crne Mambe

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.