3. rujna 1991. Zločini agresorske srpske vojske (djevojčica Ivana Vujić, Osijek) – u zločinačkim bombardiranjima gradova ubijeno, osakaćeno i ranjeno stotine djece

03.09.2020. 16:35:00

Zločini agresorske srpske vojske u Domovinskom ratu bili su svakodnevni, brutalni i bez milosti. Cilj je bio etničko čišćenje i genocid nad Hrvatima i ne-Srbima na liniji Virovitica-Karlovac-Karlobag.

Srpska vojska, po zapovijedi i organizaciji  Beograda i Srbije, izvršila je agresiju na Hrvatsku do tada neviđenu u Europi. Cilj je bio pripojiti veliki dio naše domovine Srbiji, prvo kroz ostanak u tzv. krnjoj Jugoslaviji, a onda Velikoj Srbiji. Pod srpskom vojskom podrazumijevamo pobunjene Srbe koji su živjeli u Hrvatskoj, četnike i druge dobrovoljce iz Srbije i dr., te JNA koja je ratovala u korist Srbije.

 

Zločinačka bombardiranja hrvatskih gradova trajala su godinama, a u njima je ubijeno, ostalo invalidima ili ranjeno stotine djece, ali i tisuće stanovnika gradova od Dubrovnika do Vukovara. Za te strašne zločine nitko nije odgovarao, a sprski agresor nije niti pomislio u ovih 30 godina ispričati se za monstruozne zločine bombardiranja gradova.

Samo u Slavonskom Brodu ubijen je jedan razred djece, njih 29 s imenom i prezimenom, zatim u Dubrovniku, u Zadru, Osijeku i drugdje. Nisu sva djeca ubijena u bombardiranju, mnoga su ubijena u pokoljima kojima su bili izloženi Hrvati u Domovinskom ratu.

Na dan 3. rujna 1991. granata JNA ispaljena je namjerno u stambeni objekt iz vojarne u Osijeku. Pogodila je stan obitelji Vujić i ubila malu Ivanu Vujić (12), te teško ranila roditelje. Majka je ostala trajni invalid u kolicima.

U Domovinskom ratu srpska vojska ubili su 402 djece u Hrvatskoj, premda se nitko do sada nije sustavno bavio i evidentirao sudbine stotine ubijene djece, što je sramota hrvatske države.

Tragična sudbina hrvatske djece ubijene od ruke zločinačke agresorske srpske vojske u filmu “Ni krivi, ni dužni”:

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: Petar Horvatić/Foto: slika zaslona

Autor: