45-godišnjak prijavljen zbog zločina na Ovčari - ubojica Nicoliera?

05.04.2018. 14:05:35

Nakon višegodišnjeg istraživanja, policija je podnijela kaznenu prijavu protiv 45-godišnjeg srbijanskog državljanina zbog sumnje da je nakon pada Vukovara u studenome 1991. sudjelovao u strijeljanjima zarobljenika te u hangaru na Ovčari zlostavljao i ubijao zarobljene hrvatske branitelje i civile dovedenih iz vukovarske bolnice, a među njima i francuskog državljanina Jean-Michel Nicoliera. "S obzirom da je osumnjičeni srbijanski državljanin nedostupan, hrvatska će policija u suradnji s nadležnim tijelima kaznenoga progona u Hrvatskoj i inozemstvu, maksimalno intenzivirati mjere traganja s ciljem uhićenja i privođenja osumnjičenika nadležnim pravosudnim tijelima Republike Hrvatske", stoji u priopćenju MUP-a. U policiji tvrde daje osumnjičeni tijekom listopada 1991., nakon okupacije Sajmišta, sudjelovao u odvođenju i ubojstvu sedam civila, od kojih se troje još uvijek vode kao nestale. Sumnja se da je u poslijepodnevnim i večernjim satima 20. studenog 1991., u hangaru na Ovčari, "sudjelovao u zlostavljanju i ubojstvima zarobljenika dovedenih iz vukovarske bolnice kojom prilikom je usmrtio više osoba među kojima i francuskog državljanina. S ostalim pripadnicima neprijateljskih postrojbi na lokaciji Grabovo/Vorginac sudjelovao je u strijeljanju 200 zarobljenika, a posmrtni ostaci 193 zarobljenika su do danas identificirani.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.