90 godina Borova: tvornica s početnih 22 tisuće zaposlenih, danas zapošljava 600 radnika

07.06.2021. 17:42:00

– Mi ovdje volimo reći da putovanje počinje s prvim korakom. Tako je 7. lipnja 1931. godine češki industrijalac napravio ovdje novu tvornicu obuće na obalama Dunava. Od te godine i kroz svih ovih 90 godina Borovo je imalo svoje uspone i padove. Naravno, svi se sjećamo Borova u periodu od 1947. pa do kraja ’80-ih godina, kada je ono imalo sjajne rezultate. To je bio gigant s 22 tisuće zaposlenih radnika, s proizvodnjom preko 22 milijuna pari obuće, kazala je predsjednica Uprave Borova Gordana Odor za emisiju Dobro jutro, Hrvatska.

Za usporedbu, Borovo danas zapošljava 600 radnika, od toga 400 u Vukovaru i 200 u 74 maloprodajna objekta diljem zemlje.
– Nakon rata povratkom u Borovo zatekli smo devastirane objekte, devastiranu tehnologiju, ali smo se pokušali oporaviti, prisjetila se Odor dodavši kako su se, osim kupcima koji vole tradicionalnu obuću, pokušali približiti i mladima preko novih brendova. 

– Rebrendiran je Startas brend koji je poznat svima, Boromina i Borosana koje su također bile poznate još prije rata, dodala je.

Borovo je još uvijek najveći poslodavac u Vukovaru. Proizvodnja se odvija u dva pogona. U pogonu kožne obuće izrađuju se cipele specijalne namjene, kao i modni dio obuće. Tu je i pogon gumene obuće gdje su također, osim specijalne, krenuli i u proizvodnju gumenih čizama s modnom namjenom. 

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: dg/Foto: snimka zaslona

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.