AFERA: MASAKRIRANJE PRAVA HRVATSKIH BRANITELJA U DOMU ZA STARE I NEMOĆNE U UDBINI ...

09.06.2015. 17:32:42

Ivanka Vrkljan ravnateljica je čak tri doma za stare i nemoćne u Lici,domovi su to u Gospiću, Otočcu i Udbini. No masakr nad zakonom o HR braniteljima od strane gospođe Vrkljan dogodio se u domu za stare i nemoćne u Udbini. Naime u tom domu u Udbini donedavno je radila žena sa statusom HR branitelja Rasma Jaić. Radila je više od tri godine na raznim radnim mjestima od njegovateljice ,spremačica , do vešeraja, naravno kao zamjena osobama koje su bile na bolovanju. U te tri godine nije stekla pravo, u tom domu na stalni radni odnos. Rasma Jaić majka je dvoje malodobne djece i supruga je invalida iz Domovinskog rata koji je baš u borbama za Gospić 1991 prvi puta ranjen. Naravno tad te devedeset i prve gospođa Vrkljan Ivanka bila je navodno, u sigurnom na otoku Rabu. Stoga joj i nije za zamjeriti što nema osjećaja prema nekome sa statusom hrvatskog branitelja iz Domovinskog  rata. Cijela priča oko masakriranja i negiranja prava Hr branitelja od strane Vrkljanice počela se događati kada se je gospođa Rasma Jaić prijavila na natječaj za njegovateljicu u domu za stare i nemoćne, u Udbini koji je u potpunosti ispunjavala. Naravno njena zamolba je odbijena od strane ravnateljice Vrkljan sa obrazloženjem da ne ispunjava uvjete natječaja iako ih je u potpunosti ispunjavala. Na to radno mjesto primljena je osoba koja uvjete natječaja nije ispunjavala iz više traženih stavki iz istog natječaja. Naravno ista soba je ispunjavala partijske uvjete HDZ-a pošto se je za njeno primanje u dom založio navodno i sam načelnik Udbine Ivan Pešut inače jako dobar poznanik, ako ne i prijatelj Ivanke Vrkljan. Na sve ovo gospođa Jaić se je javno žalila inspekciji rada u Senju koja je ustvrdila da natječaj nije valjan te je novčano kaznila ravnateljicu Vrkljan. No inspekcija na žalost ne može natječaj i poništiti. Stoga je osoba koja ne ispunjava uvjete natječaja i dalje u radnom odnosu, a gospođa Jaić iako na bolovanju na koje je zbog vidljivog mobinga od strane Ivanke Vrkljan otišla psihički rastresena dobila otkaz. Na radno mjesto na kojem je gospođa Jaić dobila otkaz od osvetnički raspoložene ravnateljice doma Ivanke Vrkljan primljena je djevojka koja je imala radno mjesto u HR Šumama. Od iste roditelji su situirani i vlasnici su farme od više desetaka krava, dok četveročlana obitelj gospođe Jaić ostaje na mizernoj invalidskoj mirovini od supruga. Stoga se pitamo nisu li opravdani prosvjedi branitelja u Savskoj 66 koji tamo traju mjesecima? I do kada će, o samovolji jedne osobe kakva je Ivanka Vrkljan ovisiti sudbina jedne braniteljske obitelji. No o domu za stare i nemoćne u Udbini će biti još dosta toga za pisanje pa sačekajmo rasplet događaja, a i da institucije kako naši vrli političari vole reći odrade svoj posao. Po nekim još neistraženim navodima o gospođi Vrkljan i njenom radu ravnateljice triju domova  biti će još riječi. MKJ

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.