Ako plaćate dopunsko osiguranje, ovo morate znati!

09.09.2013. 18:51:13

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje na sjednici u petak izmjenio je cijene polica dopunskog osiguranja koje će od 1. listopada iznositi 70 kuna mjesečno odnosno 840 kuna godišnje za sve kategorije koje su ugovorile policu. Oko 870 tisuća osiguranika koji su do sada imali pravo na policu dopunskog osiguranja, a koju podmiruje državni proračun, i dalje imaju pravo na besplatno osiguranje pod istim uvjetima kao i do sada, kažu u HZZO-u.

Također, dodaju u HZZO-u, osiguranicima koji su unaprijed platili premiju obračunat će se pretplata i dobit će obavijest koliko ona iznosi te će za toliko moći umanjiti buduću obvezu plaćanja ili će im se vratiti novac. Oni koji su ugovorili trajni nalog u bankama ili na obračunu plaće trebaju sami dati nalog da im se korigira mjesečni obrok, nakon što dobiju obavijest o datumu početka važenja nove cijene, donosi poslovni.hr Stanko Perjan, pomoćnik ravnatelja za dopunsko osiguranje, ističe kako HZZO ima dovoljno raspoloživog novca dopunskog osiguranja za sve slučajeve eventualnog povrata unaprijed plaćenih premija. Priljev dopunskog zdravstvenog osiguranja, dodaje, bit će  jednak kao i do sada jer je novom cijenom police napravljena ravnomjerna raspodjela priljeva  po svim kategorijama osiguranika. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.